Dagsarkiv: 28 januari 2019

Brev och telefon och en god sushi


Eftersom jag alltid försöker arbeta lite med ufofrågan innan jag går till jobbet så gjorde jag det även i dag. Och ofta handlar det om att ringa något eller några samtal, svara på mejl och brev. I dag försökte jag styra upp en intervju för DN.se som ska användas i vår kommande webbteveserie ”Mysteriejakten” och dessutom ta hand om en del pappersbrev som jag fortfarande får fem till tio av varje vecka.

På jobbet hade jag ett par korta möten med webbtevegänget för att diskutera hur och när vi ska filma i nästa vecka. Gjorde också upp om en mindre ersättning till AFU för bilder vi kommer att använda i serien.

Ute är det fortfarande vitt och vackert och vintern verkar ha landat för ett tag framöver. Men mörkret kommer fortfarande tidigt så när jag gick till maten, som var över bron till sushihaket i dag, var det vinterstämning. God sushi blev det i alla fall!

Men mesta tiden av kvällen tillbringade jag vid datorn. Och i dag med nye, inhoppande nyhetschefen Christian intill mig. Christian kommer från papperstidningen och är långt ifrån ny men på den här posten var det premiär i dag. Han har ofta suttit bakom min rygg och arbetat med DN medan jag jobbat med DN.se – och DN.

Under dagen har jag också varit i kontakt med To The Stars Academy om ett samarbete i en viss fråga och fick snabbt svar att de ska diskutera detta redan nu till helgen.

Ringde också damen i Kristianstad som filmat ett ljusfenomen i förra veckan. Nu hade hon inte sett det på några nätter eftersom det var mulet. Alltså knappast en drönare som hon själv trodde först utan snarare ett astronomiskt objekt. Men vi fortsätter prata.

Kul nyhet under kvällen: Crazy Pictures i Norrköping vann en Guldbagge för Årets nykomling! Ni vet gänget som vi från AFU var och träffade tidigare i vinter och som lovat hjälpa oss med att göra en crowd funding-film. Snyggt!

Full fart hela kvällen. Skrev tolv artiklar och avslutade med en polisskjutning i Houston.

När jag kom hem låg det en lapp från Markus som ville få hjälp att hitta en bild på sig själv när han spelade golf – och där ansiktet syntes. Så jag satte igång och letade och hittade en som jag tror ska funka. Ni kan se den här nedan.

I säng framåt 03 eftersom jag blivit kvar på jobbet en stund för att hänga upp löpsedlar med Erik Nilson på eftersom han slutar i morgon.

Markus golfar.

375 total views, no views today