Dagsarkiv: 29 januari 2019

Erik slutar – och vi tackar!


I dag är det sista dagen som Erik Nilson jobbar hos oss på DN.se och det är verkligen tråkigt att han försvinner. Erik är inte bara en väldigt trevlig arbetskamrat som sprider glädje utan också en mycket skicklig yrkesman som hittar nyheter och som ser till så att de får en bra presentation på nätet sedan jag har förädlat dem.

Så i dag gav jag mig ut för att handla en present till Erik, löpsedel har jag redan gjort och hängt upp. Första anhalt blev Systembolaget och sedan kikade jag in på Teknikmagasinet men utan att hitta något. Myrorna var en annan anhalt där jag hade hoppats hitta Bo Holmströms ”Lägg ut!” men istället blev det tre new age-böcker till AFU. Jag fick ta mitt eget exemplar ur hyllan hemma för att kunna ge Erik boken. Lite viktigt eftersom Erik ofta spelar upp Bo Holmströms klassiska rop ”lägg ut!, lägg ut!” i sin tur när vi jobbar med att – lägga ut.

När jag var på väg hem från min utflykt till Jakobsberg mötte jag en lastbil som fastnat under viadukten på Frihetsvägen. Lustigt att chauffören inte hade koll på höjden. Jag tog en bild och skickade den sedan till DN.se som skrev en liten bit om det inträffade.

Med mig hem hade jag också burgare från Burger King till mig och Markus som vi tittade på framför ett avsnitt ”Seinfeld”. Jag hjälpte också Markus att ta fram en bra golfbild på honom för ett reklamutskick som hans klubb ska göra där han marknadsförs som tränare och folk uppmanas att ta kurser av honom. Ni kan se hur det blev här nedan.

Sedan bar det av till jobbet.

Jobbet i Brexitens tecken, om det nu kan heta så. I vilket fall lajvade jag debatten och omröstningen i det brittiska parlamentet under flera timmar. Missade maten och fick äta macka och ta en Fanta framför datorn.

Men innan dess fick jag loss lite nyheter om den på söndagen släppte Preemägaren som verkar ha klarat sig från saudierna utan att ha behövt betala allt för mycket av sina miljarder. För det vi kunde skriva var att inget hade förändrats i hans ägande och att Preem fortfarande var i hans händer.

Men viktigast i dag var ändå avtackningen av Erik och han fick faktiskt två. En innan daggänget gick av och en sent på kvällen när jag bjöd på fika.

Vi var några som sa några väl valda ord och Erik blev riktigt rörd. Men allt vi sa stämde verkligen. Han har varit en klippa och en ljusglimt som gjort jobbet roligare för oss alla. Inte minst för mig.

Jag ägnade en stund åt att rusa in och samla in pengar till Erik under eftermiddagen. Fick ihop över 30 personer, fixade en väska och tröja genom vaktmästaren som tog mig till förrådet och packade ned Smirnofflaskan och ”Lägg ut!” plus en del annat smått i den.

Under dagen hade jag ett kort möte med Emma och Elin också som jag jobbar med för att göra webbteveserien. Presenterade några idéer som föll i god jord och kommer nu att få jobba vidare med dem under min lediga onsdag.

Det som är klart är att vi kommer att börja med ett avsnitt om ufo.

När jag kom hem tog jag ett par mackor med leverpastej och smörgåsgurka plus mjölk. Och så pratade jag med Niklas som ringde och ville ha lite vägledning i en fråga.

Mer kommer.

Lastbilen som fastnade.

Markus marknadsförs av Viksjö GK.

Erik med presenterna och Agnes och Christian i bakgrunden.

259 total views, no views today