Dagsarkiv: 03 februari 2019

Snö i massor och Landet Runt


I dag har vi skottat snö, först jag och Niklas och sedan tog Markus resten. För det hade kommit ett par decimeter under natten och fortsatte att falla en del också på förmiddagen. En förbipasserande, som skulle hämta en pulka hos en av våra grannar, körde fast i snön och trots ingripande från två förbipasserande kom han inte loss.

Istället fick jag och Niklas och vår granne Gunnar rycka in och dessutom lära upp chauffören hur han skulle ”gunga” bilen så att vi med gemensamma krafter, och efter att ha skottat bort väl packad snö under bilen, få loss honom.

När vi inte var ute med snöskyfflarna i högsta hugg så var jag och Niklas hemma hos två andra grannar, Peter och Nettan, som är på väg att flytta till Oskarshamn och måste göra sig av med en del möbler. Niklas som ju nyligen flyttat till en trea behöver just möbler.

Och efter en tur runt i huset så hittade Niklas ett antal saker som skulle funka bra hemma hos honom. Vi får hämta dem vid tillfälle. Stort tack!

Jag gjorde mitt bästa för att ta lite ledigt i dag eftersom det blivit ganska mycket arbete på ledigheten i stort. Bland annat gick jag igenom några gamla pärmar med kvitton och annat som jag haft som underlag för mina deklarationer och kastade en massa, sparade en del som jag satte in i mina löpande pärmar som jag har för varje år.

Jag fixade också en extra pärm till de två som nu är mer än fulla över dem som gått UFO-Sveriges fältundersökarkurser de år som jag varit ansvarig för den.

Men det blev också en del soffsittande med pojkarna. Vi tittade på badminton-SM och en del golf. Och så läste jag lite till i ”Escaping the rabbit hole”. Fick okej från ytterligare ett par personer som jag jagat för AFU:s crowd funding och pratade med Anders på arkivet om mitt arbete med detta. Tar mig framåt en liten bit varje dag. Och så sålde jag böcker till förmån för AFU också i dag.

Framåt kvällen visade Landet Runt inslaget med mig från Regionmuseet i Kristianstad. Ni kan se inslaget här. Nu har utställningen uppmärksammats i radio, teve två gånger och lokaltidningen plus Kvällsposten som gjorde teve också.

Det är den värd. Här visar vi på en rad spännande ufofall, flera av dem lokala och utan någon lösning. Här finns även modeller av ett antal svenska och utländska fall. Men det är alltid vår ”aliendocka” som drar mest uppmärksamhet till sig. Precis som när vi håller utställningen i egen regi.

När kvällen närmade sig midnatt tog jag en bastu med Niklas men började tänka på refrängen vid 00.30. Då hade Markus loggat in på Viasat för att titta lite på Superbowlfinalen. Till slut blev det sängen strax före 01 efter lite Facebookdiskussion och lite messande med vänner där.

Niklas inleder snöskottningen.

Markus avslutar den.

Och så fick vi, plus Gunnar, hjälpa en stackars besökande bilist loss ur den vita faran.

376 total views, 2 views today