Dagsarkiv: 09 februari 2019

Mello i soffan – del 2


Så var det dags att chatta med läsekretsen igen. Andra deltävlingen för Melodifestivalen och den visas från Malmö. Själv sitter jag i soffan hemma i Järfälla och chattar med DN-läsarna med Hanna Fahl som mitt stöd.

Innan dagen kom så långt förberedde jag mig genom att lyssna på låtar och skriva anteckningar och kommentarer. Precis som mina lördagar brukar se ut under Mellosäsongen.

Men jag svarade också på brev från ufologen Lionel Beer i England som hört av sig och sagt att han tänker besöka Sverige i sommar. Då lär det bli studiebesök på AFU också. Förutom ett givet besök på järnvägsmuseet i Gävle – tåg och järnvägar är ett av Lionels stora intressen. Jag skickade honom tips på bra och prisvärda hotell.

Skrev också en artikel till ett kommande nummer av Historiska brott och mysterier och mejlade iväg den till min redaktör där. Skulle ha lämnat senast den 19 februari men det var skönt att ligga lite i framkant.

Pratade med Mats Nilsson och Håkan Ekstrand. Mats om en vän till honom som hastigt avlidit och med Håkan om Facebooksidan ”UFO-Trestad” som absolut inte har med gamla UFO-Trestad att göra. Messade Tony Ekberg, som var en av gruppens medlemmar när det begav sig och han hade ingen aning om vem som startat denna sida i deras gamla namn.

Nu skrivs det mest trams där och inget av vikt men det är ändå knepigt att ta en lokalgrupps namn på det där viset efter det att gruppen inte längre är aktiv.

Markus har varit ute på handlaturné både på matbutiken och på Ikea. Fullspikat på Ikea meddelade han vid hemkomsten. Han fixade en pall som Anneli skulle ha och sedan ett antal pryttlar till Niklas.

Sedan lagade vi mat tillsammans innan det var dags att bänka sig vid datorn, ta kontakt med Hanna Fahl (som också hon satt i Stockholm i dag) och börja chatta. Och trots att vi egentligen skulle börja chatta klockan 20 var det många som hängde på låset så vi började en kvart tidigare.

Full fart blev det som vanligt och roligt med alla de gamla chattvännerna som dök upp. Och många nya. 90 minuters knattrande och sedan bytte jag och Anneli kanal till en brittisk deckarserie med ett litet glas vin och sedan en Pucko som sällskap.

Anneli haltar på med sin trasiga fot men hon är tapper och tar det bra. Jag och Markus hjälper till så mycket vi kan och det är bra att jag kan jobba hemma några lördagar nu.

Sist på kvällen satte en god vän i England mig i kontakt med en känd ufolog som han hade talat med och berättat om AFU och mitt arbete med att samla in och rädda arkiv. Jag skrev ett mejl till ufologen och nu får vi se hur svaret blir.

275 total views, 1 views today