Dagsarkiv: 13 februari 2019

Lite Storytel och en del webbtevejobb


På förmiddagen fortsatte jag jobba igenom de återstående sex texterna som jag håller på med till Storytel. Och i princip är jag faktiskt klar nu. Men jag vill också kunna skicka iväg en bild till varje jobb och det får jag försöka ordna i morgon.

Färdig så långt blev det pannkakor till lunch som Anneli gräddade trots sin stora fot som orsakar lätt obalans. Markus anslöt och så åt vi dem med grädde och sylt plus kall mjölk vilket är precis så gott som det kan bli.

På jobbet träffade jag Daniel Costantini och Elin Lindwall för att gå igenom stillbilder och ljudfiler som ska in i de två första avsnitten av webbteveserien ”Mysteriejakten”. Ni kan se oss i arbete på bilden ovan. De två första delarna kommer att handla om ufo.

Egentligen skulle jag ha åkt in tidigare för att träffa Sveriges Radio inför ett avsnitt till Ufopodden men någon timma innan jag skulle åka fick jag ett mejl om att vi måste skjuta på mötet en vecka.

I dag meddelade Nasa att man inte längre kommer att försöka få kontakt med Marsrovern ”Opportunity” som ma tappade kontakten med efter en omfattande sandstorm den 10 juni förra året. Nu är det kört för den lilla bilen! Jag lyssnade på den direktsända presskonferensen och skrev en artikel om rovern som egentligen skulle ha fungerat i 90 dagar men som visade sig hålla i nästan 15 år.

Under kvällen fick jag nöjet att äta på La Barca tillsammans med Staffan Kihlström som var i stan. Det blev var sin planka och 45 minuters prat. Staffan är en glad pensionär som är mycket nöjd med att inte jobba längre.

Kvällen blev rätt lugn och inga riktiga toppnyheter att skriva om. Tog mig hem efter 01.

När jag kom hem låg ett litet Alla hjärtansdagskort i trappan från Anneli (puss!) och en fin bok om Fred Whipple och väntade på mig från Andreas Ohlsson – den tackar jag också för! Whipple var en känd amerikansk astronom och hans arbete intresserar mig.

Hjälpte också Elin på jobbet med några kopior som vi behöver till webbteven, plåtade av dem med mobilen och skickade på Slack.

Det låg också ett mejl från Mats Nilsson som undrade om jag kunde skicka en bild på Tage Bång som ska vara till en artikel i Rapport-Nytt, så det gjorde jag. Det är sällan bara att gå och lägga sig utan jag har oftast lite kontorssaker att ordna innan det blir sängen.

370 total views, no views today