Dagsarkiv: 23 februari 2019

Mello från hemmasoffan


Eftersom det är lördag och Melodifestival så sitter jag hemma och jobbar i dag och håller mig alltså borta från DN. Det blir en trevlig arbetsdag där jag lyssnar på låtar och skriver en del på förhand som jag sedan använder under chatten. För då går det så fort att jag inte hinner få med allt annars. Men mycket svarar jag och reagerar jag på direkt i flödet också.

I dag fick jag faktiskt stänga av en person som skrev två väldigt negativa inlägg som bara handlade om att allt med Mellot var skit. Det är första gången under alla mina Melloår som det har inträffat. Tråkigt men det säger också en del om den höga nivå vi har på våra chattare.

På tal som ”skit” så valde jag till slut att stänga och radera den tråd som kapades av ett gäng konspirationsteoretiker som försökte driva sin tes att terrordådet på Drottninggatan aldrig inträffat utan var en så kallad false flag-operation. För som så ofta med den här typen av människor övergick det hela till personangrepp och andra typer av otrevligheter.

Till sist gav det inget att fortsätta debatten med dem. De ville helt enkelt inte lägga fram några hårda bevis för sina idéer utan sköt från höften. Jag ångrar trots allt inte att jag gav mig in i diskussionen eftersom det är lärorikt att lära känna dessa personer och hur de tänker.

Pratade med Rickard Andersson i dag och fick klart för mig att det blir Tage Bång som ställer upp och åker med honom till Kristianstad för att hämta hem utställningen. Anders Berglund kunde inte eftersom han måste jobba, vilket är fullt begripligt. I vilket fall är det fantastiskt att Tage ställer upp igen. Han gör det alltid!

Slog också en signal till Åsa Larsson som fyller år i dag. Det var ett tag sedan vi jobbade ihop nu och hon har fått en ny och framgångsrik karriär utanför DN. Just nu är hon mammaledig och när jag ringde satt hon hemma och spelade brädspel med kompisar. Åsa är ju en av de absolut bästa webbredaktörer jag jobbat med och jag är glad att det har gått så bra för henne sedan hon tvingades bort från DN av den dåvarande redaktionsledningen.

När jag inte har fokuserat på Mellot har jag tvättat, städat i några lådor (behövdes) och svarat på mejl. Och innan det blev Mellodags lagade vi entrecôte med rotsaker i ugnen och efteråt blev det chips och en flaska Anchor Christmas Ale från förra året som jag sparat. Och så tittade på på deckaren, ”Saknad, inte glömd” som jag och Anneli har kunnat följa nu tack vare Mellot.

Började testa den eltandborste som min tandhygienist rekommenderade mig nu i veckan. Jag har alltid varit skeptisk till dess mullrande redskap och det blev inte mindre efter dagens test. Kittlade i tandkött och hela munnen så att man bara ville bli klar så snabbt som möjligt. Vi får väl se hur det här kommer att gå.

I säng efter 23 för att läsa tillsammans med Anneli.

314 total views, no views today