Dagsarkiv: 24 februari 2019

Söndagsjobb

Efter en dag hemma med Mellot var det dags att gå tillbaka till ordinarie jobbet på DN. Men innan dess har jag suttit vid datorn en stund och svarat på mejl, bland annat har jag skrivit till ett par killar (män nu!) som en gång i tiden drev ufogrupp i Tyringe. Ska se om de har något material kvar från den tiden.

Har också kikat lite på skid-VM. Spännande! Synd bara att herrarna inte var på tå när det skulle avgöras. Damerna däremot kan man lita på!

Har fortsatt att ha kontakt med en av de tre, sannolikt unga, män som kastat hånfulla glåpord mot mig när vi har diskuterat terrordådet på Drottninggatan som de menar var en så kallad false flag-operation. I dag har jag suckat dem polisens intervjuer med alla dem som såg lastbilen köra in i Åhléns, något de tre hävdar aldrig har hänt. Istället tror de att någon hemlig organisation (”inte svenska polisen”) har parkerat bilen där.

Ja, faktiskt. Mitt på ljusa dagen utan att ett enda vittne säger just detta. Man kan bli lite bekymrad över folks verklighetsuppfattning ibland.

På jobbet gick vi till La Barca – en hel delegation! Jag, Åke, Monica, Mathias, Mia och Gustav. Tillhör inte vanligheterna att vi kommer iväg så många men det har blivit lite av en söndagstradition nu att jag och några från papperstidningen sår våra matpåsar ihop.

I kväll var Pontus sjuk så vi var en person kort vilket innebar att Frida fick axla hans mantel – och sin egen. Men det gick bara fint.

Fick en rolig länk från en vän på Facebook som filmade den indiska reptricket när det utfördes i Stockholm den 10 augusti 1999. Titta gärna på filmen, själva tricket kommer i slutet av den.

Jag har ju skrivit om reptricket i en av mina ”Det okända”-böcker och det är givetvis ett helt ”vanligt” trolleritrick som har nått mytisk status. Jag tror till och med att jag nämnde att det visats i Stockholm men nu är det första gången jag har sett hur det verkligen genomfördes.

Flera på jobbet tyckte att gårdagens Mellochatt var riktigt bra, sa de när jag kom. Och de hade skrattat gott åt några av mina skämt. Skoj att höra givetvis. Jag var också nöjd med chatten av andra orsaker eftersom jag tyckte att den flöt på väldigt bra och att jag och Hanna hade bar tajmning i våra svar och kommenterar.

Ufmässigt fick jag en förfrågan om att vara med i en brittisk poddcast i början av mars. En kort intervju via Skype på 30 minuter så det är inget problem att passa in i schemat.

Arbetskvällen var lugn men ändå en hel del att skriva om. Fixade lite bilder som webbteven skulle ha för att kunna göra klart avsnitt tre i vår mysterieserie. Hem vid 01 i vanlig ordning.

252 total views, 1 views today