månadsarkiv: mars 2019

Lunch hos Raili och sedan hem


Gick upp efter 08 för att äta frukost och kunde konstatera att jag var ensam vid frukostbordet i Tages stuga en stund innan Tobias anslöt. Övriga häll sig i sängarna. Ute snöade det lät och blåst snålt och iskallt så när jag stannade till för att tanka i Töreboda var jag nära att blåsa bort.

Jag och Tobias var överens om att mötet i går hade varit bra och att vi fick mycket gjort men nu vill vi båda ta oss hemåt. Medan Tobias väntade på att Johan skulle komma upp styrde jag mot Mariestad och Raili för att äta lunch och hinna prata lite med henne. Raili är ju alltid sugen på kort så det blev två vändor Chicago först.

Jag vann första sticket med 6–0 och tänkte att jag kanske skulle försöka ta det lite lugnt så at jag inte krossade henne fullständigt. Men istället blev det tvärtom och jag fick däng när första rundan var klar och även den andra, som skulle ha blivit revansch för mig, slutade illa även om jag lyckades utmana ända fram till sista sticket. Så kan det gå.

Det var i alla fall trevligt att träffas en stund även om det bara blev några timmar.

Packade i några mattor till Niklas, en kasse kassar till mig (alltid bra med extra kasar till att bära böcker i) och en blomma till Anneli plus lite annat innan jag körde hemåt. Efter en timma kände jag mig lite mosig i skallen och stannade till utanför Köping och sov exakt en kvart – vilket gav ny energi. Det räcker med en ”cat-nap” när tröttheten kommer smygande i bilen men det gäller att göra den också.

När jag ändå stod still gick jag in på Skoftesta Grillen för att ta en korv och ett bröd med gurkmajonnäs och det ställde till det ordentligt för den stackars ägaren. Trots att jag mycket långsamt och pedagogiskt försökt få honom att förstå att jag ville ha en kokt med bröd och ett bröd med gurkmajonnäs så fattade han fortfarande inte efter fyra försök. Han kunde helt enkelt inte fatta att någon kunde beställa ett bröd med gurkmajonnäs.

Till sist fick jag peka och långsamt förklara hur jag ville ha det och då trillade polletten ner. Han visste givetvis inte heller vad han skulle ta betalt och sa att det hela skulle gå på 20 plus 20 kronor. Det gjorde jag klart att jag inte var beredd att betala utan föreslog 12 kronor för brödet och gurkmajonnäsen. Då kontrade han med att sänka det hela till 30 för alltihop och så var vi nöjda.

När jag kom hem var klockan 14.30 och jag lastade ur pinalerna, pussade Anneli och sa hej till Markus. Ylva dök upp en stund senare och hon och Anneli började göra matlådor i köket medan jag satte mig med Harry Gustafssons ufopärmar som ska ner till AFU, delade upp dem i klipp och rapporter.

Hjälpte en skolelev på gymnasienivå som hörde av sig och ville ha hjälp med frågor kring konspirationsteorier. Via mejl så det gick snabbt och han blev glad. Eleven hade läst min bok ”Koder, krypton och dolda budskap” och hittat fakta där som han ville gå vidare på.

Satte mig en stund och tog fram underlag till en ny rollup som vi ska ha till riksstämman i Uppsala. Skickade över allt till Tobias som nu får göra layoutjobbet.

Sedan fick jag ett antal intressanta rapporter med analyser av månstenar från sonen till den svenske forskaren Gustaf Arrhenius som gick bort nyligen. Jag hade skrivit till den man som skrev nekrologen i DN och bett att få komma i kontakt med dödsboet. Och det hjälpte han mig med, mycket snällt! Gustaf Arrhenius bodde i USA och jobbade bland annat med att analysera månstenar under en period och det var just detta arbete som jag var nyfiken på. Sonen mejlade över ett stort antal rapporter som jag ännu inte hunnit läsa,.

Satte mig och jobbade med boken en stund också innan det blev mat. Och efter maten blev det mera skrivande. Och vid midnatt jag faktiskt hunnit skriva hela boken men jag ropar inte hej eftersom det saknas några små extrabitar som ska ligga intill den löpande texten. Hade verkligen hoppats hinna klart också dessa delar men det gick bara inte. Måste i säng eftersom jag ska upp i ottan för att köra Anneli till Danderyd där de ska kolla hur hennes hälsena har läkt.

Så i säng vid 00.30 blev det. Helt okej trots att jag skulle ha önskat någon extra timme.

 394 total views