Dagsarkiv: 08 mars 2019

Bokjobb och Mellorepetition


I dag gick jag upp strax efter 08 och satte mig och jobbade på boken om AFU. Fram till nu har jag skrivit förordet och det långa inledande kapitlet plus fem kapitel till i går. Boken är ju tänkt att vara upplagd som uppslag, femtio stycken närmare bestämt. Dessa ska handla om ett fall, en bild eller ett föremål ur AFU:s samlingar.

Fokus blir på att berätta någon intressanta historia om just detta (eller dessa i några fall) föremål samt att i en faktaruta sätta det hela i ett AFU-sammanhang. Här är jag inte riktigt färdigtänkt ännu. Jag fick i alla fall ihop ytterligare tre uppslag i dag men blev avbruten ett antal gånger av annat. Precis som vanligt med andra ord.

Har bland annat pratat med Jörgen Langhof på Naturhistoriska riksmuseet för att få lite hjälp som hänger ihop med boken och med Anders på AFU i samma, men ett annat, ärende. Fick också telefon från Högkvarteret när det gäller min förfrågan om att få ut uforapporter från åren 2000 till och med 2018 ur Försvarsmaktens arkiv. Vilket har visat sig svårt eftersom dessa numera verkar hamna bland misstänkta kränkningar av främmande makt.

Pratade också en stund med Håkan Sterner i Malmö som ägnat en hel del tid åt Ante Jonsson-fallet genom åren. Bland annat var det han som var först på plats att intervjua Ante efter händelsen.

Fick ett tråkigt mejl från min kontakt på Regionsmuseet i Kristianstad under dagen. Hon berättade att någon idiot (har inget bättre ord) brutit sönder ett finger på den aliendocka som Richard Svensson byggt och som ingår i vår utställning. Och detta en av de sista dagarna innan utställningen ska stänga! Rent förbannat. Ni kan se skadan på bilden här nedan.

Nu kommer museet att låta sina tekniker försöka laga den och sedan får den skickas för sig i en låda till oss. För själva utställningen stänger i helgen och på söndag hämtar Rickard Andersson och Tage Bång hem den till Norrköping igen.

Pratade också med mediet Kjell Folkesons son om att få komma över och fotografera av några bilder av hans pappa. Och det skulle gå bra. Det får bli när jag har boken under kontroll.

Sedan bar det iväg till Friends för att följa kvällens repetition inför morgondagens final i Melodifestivalen. Stora objektivet, som jag lånat på jobbet följde med också, för att jag skulle kunna ta bilder från rad 25. Ni kan se mig på bilden ovan.

Högg en burgare på Max på MOS efter att ha parkerat och dessutom fixat ackrediteringsbrickan på vägen runt arenan. Väl inne i pressrummet träffade jag lite folk som jag känner sedan andra Mellon och Eurovision. Inte minst Mr Mello, Aftonbladets Tobbe Ek som hade sin patenterade keps med ”Boy” frampå. Hanna dök upp efter en stund och då hade jag hunnit äta ett par gratiskorvar också. Trevlig bonus för oss som bevakar tävlingen.

Blev lite sur eftersom SVT, som arrangerar, missat att fullfölja löftet om att ge mig en fotografplats, vilket innebär på rad 20 utan några direkt framför (där finns en gång) men jag fick istället en plats åt gången till som funkade lika bra. Visserligen på rad 31 men med bra objektiv funkade det också.

Det blev ett bra genrep och jag fick mina bilder som ni kommer att kunna se på DN.se och min blogg samt i chatten i morgon. Att uppleva artisterna från scen är en helt annan sak än att se dem på teve. Allt blir så mycket bättre och det är lätt att känna både beundran och sympati för dem. Hårt kämpande sångare och sångerskor som alla vill göra sitt bästa.

När jag kom hem hade Markus kommit tillbaka från Halmstad. Roligt att ha honom hemma igen. Jag tog en kall Pucko för att återställa vätskebalansen efter 90 minuters hårt jobb och sedan laddade jag in alla bilder och valde ut de bästa för i morgon. Ringde jobbet och skickade över bilderna dit också så att de kan använda dem under tävlingens gång.

Framåt 01 var jag klar med det mesta. Till och med disken och Facebook.

Skadan på dockan.

Mohombi.

Wiktoria har inte så kul i regnet.

 409 total views