Dagsarkiv: 22 mars 2019

Fin donation från Finland


I dag ringde Postnord på dörren och levererade ett mer än 20 kilo tungt paket från min vän Kalevi Mikkonen i Rovaniemi i Finland. Kalevi har stött AFU genom liknande donationer flera gånger, inte minst genom en fantastiskt fin klippsamling.

Bara att skicka paketet kostade Kalevi mer än 700 kronor och det är bara att bocka och tacka för det. I paketet fanns en hel del finska ufoböcker, en del forntida teknik och von Dänikiana, inte minst ett helt set med videofilmer signerade schweizaren. Mycket AFU inte har tidigare.

Sedan ringde vännen Mikael i Sundsvall och berättade att han skulle flytta och hade en del böcker och papper som han vill ska komma till AFU. Bland annat berättade han att han satt på en del papper som han lånat av numera avsomnade UFO-Sundsvall men aldrig skickat tillbaka. Ska bli spännande att se vad det kan vara.

Även om det är trångt på AFU (och det har det alltid varit) så bygger samlingen på att vi får in saker som vi inte har. Och det finns mycket där ute som vi saknar även om det som ryms innanför dörrarna är mycket imponerande. det är detta jag vill beskriva i den bok som jag just nu håller på med. Och den går framåt. Just nu är jag uppe i 42 färdiga kapitel och ett påbörjat. Nio kvar alltså.

Pratade en stund med min skyddsombudskollega Thomas på DN. Det hela gällde en enkät som jag gjort bland vissa medarbetare och som vi ska prata mer om när jag är tillbaka på jobbet igen den 1 april.

Fick också en ny bok att läsa från Bibliotekstjänst i dag. Det är den svenske debutanten Mattias Lönnqvists ”Den mörka portalen” som beskrivs som första delen i en saga. Jag vet inte varför alla som skriver fantasy måste skriva serier, det ör ett slags sjukdom, men när jag har läst de första 100 sidorna i Lönnqvists bok så bådar det i alla fall gott. Blev nattlektyr också då jag läste ytterligare 50 sidor.

God mat blev det också den här fredagskvällen då Markus och Anneli lämnade mig åt skrivandet och fixade tacos. Smarrigt som vanligt. Drack en ESB till och det är tveklöst en öl som passar mycket bra till just den här maträtten.

Nu har jag inte enbart ägnat mig åt att skriva utan också jobbat vidare med bildplaneringen för boken vilket inneburit att jag stoppat ned en massa saker som ska fotograferas i de 50 numrerade kassarna (en för varje kapitel) också. Det har säkert tagit en timma och jag är bara halvvägs där. Har också varit i kontakt med mina kollegor Ole Henningsen i Danmark och Ole Brænne i Norge för att få lite hjälp med material till boken.

Solen har slösat på utanför fönstret i dag. Så vitt jag har kunnat se från min plats i arbetsrummet. Anneli tog chansen och vinglade ut en stund och Markus tog golfbagen och drog till Hässelby. Trevligt för dem!

I väntan på tacosen.

 475 total views,  1 views today