Dagsarkiv: 27 mars 2019

Och ännu ett besök


Vaknade efter 08 så jag kunde sätta mig och skriva ännu ett kapitel till boken i dag. Två hela återstår och två halva. Att det inte blev mer i dag berodde på att jag gjorde ännu ett besök i lägenheten för att leta efter ytterligare material. Det tråkiga är att två inringda städare tömde den viktigaste bokhyllan på böcker innan jag hann komma dit och det inträffade många dagar innan jag fick veta om det. Så dessa böcker är förlorade.

Men jag har i alla fall räddat en hel del. Och i dag hittade jag ytterligare en del bilder och faktiskt en del korrespondens. Men inte den korr som jag egentligen letade efter. Visst, en del ufo och en del forntida teknik men inte samlat i en pärm utan splittrat på lite olika håll.

Hittade också en del brevväxling som har med Juveliuschiffret att göra, alltså ett påstått hemligt chiffer i Hesekiels bok i Bibeln som jag vet att att finländsk forskare är intresserad av. Men jag måste kika lite närmare på det hela för att förstå exakt vad det är jag har hittat.

Hjälpte i alla fall släktingarna med att köra bort sex stora säckar med skräp som jag för säkerhets skull kastade ett öga på medan jag sorterade det hemma i garaget (bilden ovan). Det blev en del fynd även där, lite diabilder från Egypten och ett rullband som det stod ”TEFAT” på. Det är jag riktigt intresserad av!

Innan jag gav mig av in till stan igen så åt jag lunch med Anneli och Markus framför ett avsnitt ”Seinfeld”. Plockade upp en pizza till Anneli och kebabrullar till oss pojkar på vägen hem från badmintonen. Som förresten blev en rasande holmgång. Faktiskt värre än det brukar bli.

Faktum är att vi bara hann med två set på vår timme. Något som inte är vanligt. Men seten drog ut på tiden och var så jämna att de aldrig verkade ta slut. Ändå ledde jag med 11-1 i första set! Och var nära att förlora det men vann med 15-11 efter en heroisk upphämtning av Stefan. Andra blev väldigt långt och jämnt och det skulle ta ändå till 21-19 innan jag fick slå in matchbollen. Det känns i benen nu i kväll.

Att rädda material från att hamna på tippen innebär ganska mycket mer än att bara släpa hem det och sedan köra det till AFU. Även i dag har det gått många timmar till att göra ordning på det. Jag har bland annat satt in ett stort antal bilder som låg lösa på alla möjliga ställen i diaramar och sedan placera dessa i dialådor. Som tur är köpte jag ett antal för kanske fem år sedan. De börjar bli allt svårare att få tag på.

Jag också sorterat en massa brev och andra papper och klistrat in en del artiklar som fanns i högarna. En artikel från norska Hjemmet 13 april 1922 om Turinsvepningen och ett sammandrag av ”Madame Katherine Tingleys föredrag på Grand Hôtel i Stockholm den 15 februari 1922 från en dagstidning som jag tyvärr inte har kunnat identifiera ännu. Föredraget handlade om teosofi.

Medan jag stod i garaget lagade Anneli till en gryta – mycket god! Sedan satt vi i soffan tillsammans en stund, jag med alla papper från dagens räddningsexpedition. Och när Anneli gått och lagt sig löste Markus av henne för att titta på golf medan jag satt där och lyssnade och pysslade med mitt. Rostade ett par mackor som vi åt och så tog jag ett glas kall och god Pucko!

Fick en ny Facebookvän från Tunisien i kväll också, ufointresserad och trevlig.

Framåt 01.30 var jag klar med det jag hade tänkt att ta tag i. I morgon blir det mera skrivande på boken.

En intressant bok som handlar den så kallade världsisteorin.

331 total views, 1 views today