Dagsarkiv: 30 mars 2019

Möte i Töreboda


I dag var det dags för årets styrelsemöte i Töreboda. En liten tradition som vi har haft i rätt många år nu.

Så jag startade tidigt, på slaget 07, och körde ned till ett första stopp på Böckernas hus i Tidan där jag träffade Peter och lämnade 34 kassar med böcker som nu ska säljas till förmån för AFU. Alltid trevligt att prata bort en stund med Peter.

Vi fikade en stund och sedan vandrade jag runt och kikade i hyllorna. Hittade tre böcker till AFU som jag fick av Peter. Det tackar jag för!

När jag kom till Töreboda samlades vi vid Taxistationen innan vi drog till restaurang Peking för att äta.

Men huvudnumret för dagen var mötet ni kan se en bild på ovan. Ett mycket bra möte där vi bland annat diskuterade nästa års 50-årsjubileum. För då fyller UFO-Sverige 50 år vilket ska firas, det kom vi överens om.

Vi pratade också om riksstämman i Uppsala den 27 april, AFU och den kommande budgeten. Men också nog mycket annat som räckte i mer än fyra timmar.

Dagen avslutades i vanlig ordning med att några av oss körde till Tage Bångs stuga en bit utanför Töreboda för att bo över i natt. Där serverade Tages Christina fläskkarré med potatisgratäng.

Stjärnhimlen här är fantastisk och vid 01-tiden gick jag, Tobias, Johan, Peo, Kenth och Thomas ut och tittade. Då hade Tobias redan hunnit göra en vurpa när han inte såg slänten bakom husknuten, kanske för att han gick och spanade mot himlen.

Det var bitande kallt men värt att frysa lite! Vi kunde till exempel se Coma Berenices väldigt tydligt. Men ingen meteor!

När vi inte tittade på stjärnor pratade vi ufo och konspirationsteorier och hade lite kul åt en del av de värsta idéerna. Och så pratade vi om TTSA och om de är på väg mot ett genombrott eller inte. Vi kom i säng framåt 02.

418 total views, no views today