Dagsarkiv: 03 april 2019

Badminton, igenkänd och jobb för AFU

Hann ringa folkbokföringen och få en uppgift till boken om AFU som jag skriver på varje dag sedan 1 mars. Sedan bar det iväg till Komethallen för ännu en dust med Stefan.

Men i dag kan ingen av oss var nöjda med spelet och man får vara glad att vi inte hade någon publik. Den som spelade minst dåligt, eller vad det nu var, var i alla fall jag så efter 15–11, 15–13 och 10–15 står det nu 6–6 i matcher i år.

På vägen hem plockade jag upp pizzor till mig och Markus (Anneli var på jobbet en sväng dit Markus kört henne) och så slog vi oss ned en stund framför ”Seinfeld”. Stoppade en laddning tvätt i maskinen och ringde till Bauhaus för att kolla varför jag inte fått någon återkoppling på ett jobb jag beställt och sedan till en datorbutik i stan för att höra när jag kan komma in för att byta hårddisk på min nya (och mycket långsamma) Imac.

Hann också skicka ut fyra mejl till olika forskare som Håkan Blomqvist tipsat om och som jag nu försöker få att skriva under mitt AFU-upprop. Två svarade positivt under kvällen, en av dem från Rice University i Texas som driver ett arkiv som de kallar Archives of the impossible!

När jag framåt kvällen – efter att ha skrivit Brexit för papper och nät – gick för att äta på La Barca kom det fram en man till mig där jag sat vid bordet och frågade om jag var Clas Svahn. Och det brukar jag ju vara.

Det visade sig att mannen, som hette Tom, kände igen mig från teve och att han dessutom var från Mariestad. Så jag flyttade mina tallrikar med pljeskavica och satte mig vid hans bord eftersom han ville prata ufo.

Dessutom hade han skickat en bild till mig via mejl för rätt länge sedan men aldrig fått svar. Något jag förklarade för honom inte är likt mig. När vi kollade så visade det sig att mejlet aldrig gått iväg från honom.

Bilden, som var tagen av hans syster nere i Skälderviken, visade en solnedgång och ett litet ”ufo” – som givetvis var en reflex från solen i kamerans lins. Det köpet han när jag visade hur sådant går till.

Intressantare var att han själv hade sett ett ufo i Mexiko för några år sedan och den historien fick jag nu möjlighet att lyssna på.

Annars har det varit en intensiv dag på DN med nio artiklar skrivna och med nya chefen Frida sittande bland oss för att ära sig systemen och rutinerna. Hon verkar passa bra in i gänget.

Det blev alltså en intensiv dag men intressant med många nyheter.

 366 total views,  1 views today