Dagsarkiv: 06 april 2019

Till Göteborg


I dag satte jag och Anneli oss på tåget och åkte till Göteborg för att träffa Olle och Karin där vi ska bo i natt. Markus ställde upp och körde oss till stationen eftersom Anneli hoppar på kryckor. Det var snällt eftersom han kom sent i säng.

Jag hade med mig mitt brev med överklagandet till Försvarsmakten som jag stoppade på lådan på Centralen så att det ska komma fram inom de tre veckor man har på sig att överklaga ett beslut. Hoppas, men tror kanske inte, att få ut den information som jag bett om när det gäller ufo. Där har Försvarsmakten lagt locket på numera som det ser ut.

Efter att ha inhandlat dricka och kaffe var det bara att kliva ombord på X2000 där jag satte mig med datorn och jobbade på med den engelska versionen av AFU-boken medan Anneli lyssnade på Melodikrysset (men missade början). Fick rätt mycket gjort.

I Göteborg blev hämtade vid stationen av Olle och Karin, vilket Anneli tackade för, och sedan bar det av för lunch på Gunnebo slott. En riktigt bra lunch som vi kunde äta utomhus. 17 grader! Nästan risk att bli solbränd.

Sedan bar det av till Kvarnbyn där vi tog selfien här ovan. Här låg tidigare Papyrus men den papperstillverkningen är ned lagd sedan länge och nu håller man på och river husen. En riktigt mysig liten del av Mölndal med backar branta som vilken alpby i Schweiz som helst.

Efter en kall pilsner och gin och tonic hemma hos Olle och Karin (också i solen) kom Mats och Lillemor och så åt vi mumsiga musslor och potatis ur ugnen tills vi inte orkade mer. Jag kan garantera att allt var väl tilltaget.

Under kvällen ringde Anna från Stockholmsföreningen och berättade om ett samtal hon haft med en uppenbart psykiskt sjuk person som inte bara hade plockat ut ett implantat ur kroppen utan också var övervakad av tio drönare som hängde över honom när han gick och handlade.

Mannen berättade också att han vi tre tillfällen sökt vård men blivit hemskickad. Inte bra om det är sant. Vi diskuterade hur vi skulle hantera frågan.

Fick förresten en kasse böcker som ska till AFU. Ufoböcker som en man i Göteborg skänkte för nästan ett år sedan, och som Olle var snäll och hämtade då, men som jag inte kunnat hämta förrän nu. Och så kunde jag konstatera att Olle själv hade en alldeles för liten samling av det som jag skrivit genom åren 🙂

Det blev en riktigt bra kväll och kul att träffa Mats Thorselius som jag inte har sett på några år. Nu bestämde vi att ses igen den 25 maj i hans stuga på Torsö då det blir dags för årets grabbträff.

Det blev en sen kväll med Zappa, Stones, Patti Smith och annat från det glada 70-talet. Allt på vinyl förstås. Vid 01 tackade vi för oss och törnade in.

Olle, Lillemor, Mats, Olle, Anneli och Karin.

Olles finfina Gilbey’s ginflaska.

 372 total views