Dagsarkiv: 11 april 2019

Omslaget klart och rymdintervju


I dag fick jag ett första förslag till omslag på den bok jag fortfarande skriver. Det är Moa på Semic som har gjort det men det är inte säkert att detta blir den slutliga versionen.

Men eftersom det behövs ett omslag nu när marknadsföringen börjar så var det viktigt att få fram ett.

I förmiddags jobbade jag klart det första långa kapitlet på engelska och fick tillbaka förordet från Stefan som putsat på den versionen. Känns bra att ha kommit så pass långt. En hel del återstår dock.

När klockan blev 10 bytte jag tillfälligt fokus då en journalist på tidningen Allers ringde och intervjuade mig för en bilaga om mysterier. Vi pratade i 45 minuter och redan några timmar senare fick hans artikel för genomläsning. Snabbt jobbat, det gillar jag!

Det snöade faktiskt i några timmar i dag. Inga mängder men nog för att kallas aprilväder.

På vägen till jobbet pratade jag med kvinnan som ringde mig härom dagen och fick lyssna på ytterligare några händelser som hon varit med om. Intressant eftersom hon var tydlig och inte överdrev något. Det svåra är som alltid att man skulle vilja kunna vara på plats när sakerna händer för att själv kunna bedöma vad det kan vara. Men hur lätt är det? Vi får ju nästan alltid nöja oss med uppgifter från en annan person och sedan försöka bedöma vad det kan vara.

I dag skulle Israel landa sin månsond men det gick inte så bra. Tråkigt för forskarna givetvis. Jag tog en taxi till Stockholms gamla observatorium där jag mötte biträdande beskickningschefen Efrat Hochstetler igen, alltså den person som jag satt och pratade med på Israels ambassad härom dagen.

Jag hann också heja på Rymdstyrelsens Per Magnusson och prata lite kort med Astronomisk ungdoms ordförande Måns Holmberg och samma organisations Moa Skan.

Men målet var att intervjua Krister Sjölander (som ni kan se på bilden nedan) om den svenska delen av månprojektet och så blev det. Hann knipa honom en stund innan det var dags att gå in och bänka oss för föredragen.

Men jag fick snabbt ge mig iväg till redaktionen med ett stopp för Hoisinanka på Lilla Asien. Men sedan skev jag lite smått och gott och en förhands på månlandningen.

Nu förvandlades månlandningen från en dröm till en mardröm och då jag följde den live på nätet stod det snart klart att något var på väg att gå riktigt illa på vägen ned på månytan. Det kom rapporter om att man tappat kontakten med sonden, men sedan fått tillbaka den, och sedan att motorn stannat men att man lyckats starta den.

Men till slut stannade motorn för gott och sonden kraschade vilket vi snabbt kunde lägga ut.

Har haft flera samtal med UFO-Sverigefolk under dagen också, inte minst inför stämman i Uppsala men också om vår databas som är i behov av upprustning. Kanske tog vi ett steg framåt där i dag.

Klockan midnatt fyllde jag år och det var bara att börja beta av grattishälsningarna på Facebook!Tacka alla!

Sedan bar det hem med Johan.

Hemma väntade några grattiskort och ett litet paket från Ronny Thörnvall i Göteborg innehållande ”UFO Shots”, 20-procent tydligen. Får väl dricka den ena och spara den andra åt AFU. Ni kan se dem här nedan.

Krister Sjölander på svenska SSC.

UFO Shots.

 439 total views,  1 views today