Dagsarkiv: 12 april 2019

Årfyllardags med mera


På bilden ovan sitter jag och Andreas Widholm som är forskare och lärare i journalistik på institutionen för mediestudier på Stockholms universitet och har precis diskuterat hur jag använder mig av olika källor i min bevakning av Ukraina under en timma i dag på eftermiddagen. Mycket trevligt!

Andreas arbetar på en uppföljning på en undersökning han tidigare gjort åt MSB när det gäller krisen och kriget i Ukraina och nu ville ha prata med mig med en viss artikel jag skrev för något halvår sedan som utgångspunkt.

Men egentligen började dagen med att Anneli grattade mig innan jag hunnit ur sängen och gav sin och pojkarnas present till mig – ett enbensstativ till kameran. För jag fyller ju 61 i dag.

Sedan satte jag mig vid datorn och jobbade vidare med översättningen till engelska av boken om AFU innan det var dags för lunch med familjen och sedan att gå till jobbet.

Fick förresten en annan fin present också när Lan Master ringde och berättade att de hittat felet på min nya dator. Det låg i mjukvaran och i ett visst program. Inget virus. En sak ska sägas direkt: Lan Master har varit en fantastiskt bra firma att anlita. Personal som verkligen vill hjälpa till, som ringer och ger feedback och som förstår kundens frustration. Fem av fem till dem!

Också på jobbet var det många som grattade och på Facebook och Linked In närmare 500 just nu. Svarade alla – vilket tog sin tid. Roligt att Håkan Blomqvist, Håkan Fenander och Håkan Ekstrand ringde också – tre Håkan som alltid är roliga att prata med! Och sedan fyllde Mats Nilsson, Andreas Ohlsson, Ylva Carlsson och Niklas på. Plus Johan Öhgren.

På Messenger anslöt en handfull, kanske två! hade en lång konversation med Loes i Nederländerna som hade varit på ett föredrag om platta jorden – av en platta jorden-anhängare! Riktigt intressant att få höra om.

På jobbet var det fredagsfika med påskgodis, som jag hoppade, och chips, som jag åt av. Men också en påse rostade syrsor som Amanda Dahl hade med sig efter ett reportage i Finland. Chilismak! Även om de inte såg så kul ut att stoppa i munnen var de helt okej att äta.

Kort sagt rätt mycket att ta emot denna födelsedag. Tack alla!

Ringde Bauhaus som efter en månad ännu inte kommit och monterat stegsäkring och gjort hål för luckan i källaren! Illa.

På Lilla Asien bjöds jag och Björn på efterrätt eftersom jag fyllde år. Det tackar jag för.

Jobbade mycket med Assangevinklar och lite Trump men så alldeles i slutet av kvällen kom Reuters med en kort nyhet och citerade KCNA som jag läste. Där erkände Kim Jong-Un en mängd problem som sanktionerna skapat i Nordkorea och ställde krav på Trump.

Skrev snabbt en nyhet som jag tycker var riktigt intressant. Jobbade över en stund.

Syrsor fick jag på jobbet. Chilismak.

 267 total views