Dagsarkiv: 14 april 2019

Finland, Bibi Andersson och skrivjobb

Började dagen som vanligt de senaste sju veckorna – satte mig vid datorn och jobbade på med boken. Mejlade också till Bob Rickard i London och gjorde klart att hon kommer att läsa den engelska utgåvan innan jag skickar den till tryck. Redan nu läses den igenom av Stefan Roslund som därmed blir min första kontrollinstans när det gäller översättningen.

Markus hjälpte till att fixa lunch och sedan åt vi framför ett avsnitt ”Seinfeld” innan han gav sig av till banan för att jobba som tränare och sedan träna själv medan jag återgick till datorn och fortsatte skriva.

Hann med fem kapitel till innan jag stack till jobbet med Alexander Moszkowskis bok ”Visdomens öar” i näven, min nya läsning från Bibliotekstjänst. En delvis intressant, delvis märklig och delvis lite tråkig bok som handlar om ett antal öar som besöks av en grupp upptäcktsresanden och där dessa får möta olika samhällsformer som blir föremål för författarens diskussioner.

Kvällen på jobbet gick i Finlands tecken med Anneli på plats på läktaren när Finland mötte USA i damhockeys VM-final. Tyvärr förlorade Finland efter att ha fått ett helt okej mål bortdömt och allt gick till straffar.

Själv bevakade jag riksdagsvalet i samma land minut för minut och skrev för både papper och nät. Spännande där också!

Plus att jag skrev en omfattande brand i Märsta och snabbt gav mig på att skriva när vi fick klart för oss att skådespelaren Bibi Andersson avlidit.

Så den här arbetsdagen var en dag i två tempon. Långt och utdraget val i Finland och snabba nyhetspuckar. Det var i alla fall så mycket att göra att jag inte hann gå ut och äta. Sujay köpte ett par mackor åt mig från Hemköp vilket jag överlevde på.

När jag kom hem satte jag mig och pratade med Markus en stund och sedan gick jag till datorn för att sortera en massa filer som jag sparat på olika usb-minnen under de senaste veckorna. Måste komma ikapp med en del sådant också. Skrev in en kvinna från Gnesta som åter skänkt 300 kronor till AFU på min lista och noterade att jag ska skriva och tacka henne. Fantastiskt när en person återkommer med fina donationer.

Hjälpte också en kille i Skutskär som prenumererat nyligen och riskerar att få vänta till UFO-Aktuellt nummer 2 innan han får en tidning. Postade helt enkelt ett äldre nummer gratis till honom för att han ska känna att han är med. Uppskattat.

Till sist skrev jag en recension på ”Visdomens öar” till BTJ och skickade in via deras lektörssystem. Skönt att vara klar med den saken.

Nu är det slut på det här skiftet och jag går på fyradagars ledighet.

 434 total views