Dagsarkiv: 15 april 2019

Ledig dag med bokjobb och samtal med Götene ufo


Skönt att sova ut till efter 9 efter fem rätt intensiva dagar på jobbet. Men i dag är jag ledig och har hunnit med en del pappersjobb vilket innebär att plocka undan saker som belamrat skrivbordet. Och så försökte jag få hjälp av Microsoft att aktivera Officepaketet som hade tappat fotfästet i datorn sedan jag fick en ny hårddisk i den nya burken i lördags.

Nu kunde inte Microsoft hjälpa mig så jag åkte till Elgiganten och där fixade en av killarna som hjälpte mig senast det hela på fem minuter. Så nu funkar allt igen och datorn är snabb som ett spjut.

Slog också en signal till Sven Lans på Götene ufo som alltså inte har med ufo att göra utan är en firma som sysslar med grävmaskiner, hjullastar och liknande. Eftersom Stefan i Mariestad, som plåtar en del åt dem, hade berättat för mig att firman då och då fick in uforapporter i sin mejl och inte visste vad de skulle göra med dem så ringde jag upp chefen och berättade att vi gärna tog emot dem.

Sven var en trevlig och intresserad person som bad mig skicka alla uppgifter i ett mejl så att de i framtiden kan hänvisa dem som kommer fel direkt till UFO-Sverige. Dessutom ville han ha länken till DN:s Mysterieserie vilket han fick.

Mysterieserien ja, där är det många som skriver på DN:s Facebook. Kul med reaktioner och frågor. Inte mycket UFO-Sverigefolk men det är det aldrig när det diskuteras på Facebook. De som är ute och håller vår fana högt är lätträknade, vilket är märkligt. Själva filmen har nu setts av 33.000, vilket är bra.

Pratade också med Victor Danell på Crazy Pictures som ska hjälpa AFU med en crowdfunding-video och vi bestämde ett datum för att träffas. Den hjälpen är guld värd för oss; att få en bra film som kan locka folk att donera pengar är perfekt.

Eftersom Stefan Mitander på Värmlands Folkblad mejlat mig och frågat en sak så ringde jag upp honom. Jag ska inte säga exakt vad det gällde eftersom jag inte vill tipsa konkurrenterna. I vilket fall blev Stefan överraskad och mycket glad när det visade sig att jag satt inne med bra information och ännu bättre bildmaterial i fallet. Nu ska han intervjua mig om det hela på onsdag. Passade också på att boka boende i Uppsala – snart är det ju riksstämma där!

Ringde också några andra samtal innan jag satte mig vid datorn och fortsatte jobba med den engelska delen av boken. Nu är jag klar med 16 av de 50 uppslagen som återstår att översätta.

I kväll åkte jag och Markus till Mariestad för att bo över natt hos Raili. I morgon blir det fotografering av AFU-föremål för hela slanten hos just Stefan Svensson. Ni kan se det som ska packas in i bilen på bilden här nedan. Ett gäng numrerade kassar med nummer för vilket kapitel just de sakerna ska in i.

På vägen ut till bilen kom de första uppgifterna om att Notre Dames står i ljusan låga och under vägen mot Mariestad lyssnade vi på de allt dystrare nyheterna. Notre Dames är en ikonisk byggnad som jag har varit inne i många gånger. Att tänka sig att stora delar av den nu är förstörd är riktigt obehagligt.

På vägen ned stannade vi utanför Arboga och plockade upp ett par McD-burgare som vi sedan åt medan jag körde.

Under tiden hade Anneli hunnit komma hem från Finland där hon tittat på hockey och träffat en släkting. Kul har hon haft!

Strax efter 22 var jag och Markus framme och efter att jag släppt av honom hos Raili åkte jag till Stefan och lastade av allt som ska fotograferas i morgon. Ni kan se Stefan med en tavla av Eugen Semitjov här ovan och en massa kassar med prylar i soffan bakom honom. Allt märkt med postitlappar eller i kassar med nummer som korresponderar med rätt kapitel i boken.

Innan vi gick och lade oss hjälpte vi Raili med några saker och när hon törnat in drack jag en Guinness och Markus en Påskmust.

Vid midnatt lämnade vi köket där vi suttit och siktade mot sängen.

Här är allt som vi tog med till Mariestad.

 453 total views