Dagsarkiv: 17 april 2019

Grillen ute och däcken bytta


En riktigt fin vårdag blev det av den här onsdagen. Strålande sol och tvåsiffrigt i luften.

Och Markus var snäll och tog bilen till Motordepån som såg till att däcken blev bytta och dessutom fixade han så att det rätt skitiga fordonet äntligen blev tvättat. Jag har inte tvättat Toyotan på rätt många månader så Markus gick loss på den när han kom hem också eftersom automattvätten inte fått bort det allra värsta. Men nu är den vit och fin igen!

Själv slet jag mig från bokskrivandet och bar ut grillen och utemöblerna till verandan och satte upp torkvindan på sin plats i hörnet av gräsmattan. För i dag har det varit riktigt varmt, säkert 16 grader. Anneli satt en stund i solen och kände på den.

Men även om det blev en liten tur ut i verkligheten också för mig så har mesta dagen ägnats åt boken. Nu har jag gått igenom all svensk text i de två första kapitlen och dessutom skrivit igenom det engelska långa huvudkapitlet som Stefan hunnit kika på. Snart dags att skicka det ena till Bob och det andra till Stefan.

När det gäller översättningen i övrigt är jag klar till kapitel 19 av de 50 så där rullar det på. Kommer att ta ett krafttag i morgon som säkert höjer den siffran betydligt.

När det blev dags för en paus sorterade jag Håkan Ekstrands overhead-föredrag som fanns med i en låda från Hallstahammar i går.

Blev också intervjuad av Värmlands Folkblad i förmiddags. Det blir en artikel om naturfenomen.

Vi slog till med tacos framåt kvällen och det är ju aldrig fel. Vi skickade en bild till Niklas som blev lätt avundsjuk. Han gick av skiftet i går och är ledig i dag. I morgon ska han träffa Markus för att gå ut med några kompisar.

Under dagen hade jag kontakt med en ufo- och parapsykologiintresserad i Lund som jag känner. Han skrev redan i går att han skulle donera en del böcker till AFU. Efter några mejlutväxlingar visade det sig bli åtta flyttlådor och två papperskassar! Som tur är lovade Mikael Karlsson att åka dit och ta han dom allt men nu måste jag börja planera för en ny resa till Skåne tidigt i sommar. Ett besök hos Ebbe Johansson och Bertil Falk skulle sitta fint samtidigt.

Vid 21-tiden tog jag och Anneli en paus i sängen. Hennes fot är bättre och hon har börjat träna så smått för att få tillbaka styrkan och rörligheten i den. Det kommer att ta sin tid. Vi var båda lite trötta så vi låg där och blundade en stund men sedan blev det datorn igen fram till 02.

 293 total views