Dagsarkiv: 18 april 2019

Taxikörande och bokskrivande


I dag har jag kommit ut några gånger då jag fungerat som taxi åt Anneli och Markus men också för att veckohandla på Coop senare på kvällen. Jag kan bli knäpp på hur man har möblerat om på Coop. Jag hittar inte längre och fick ägna tio minuter åt att hitta lingonsylten efter att ha försökt själv, blivit visade fel av en expedit och slutligen fått rätt direktioner.

När jag ändå var ute – första vändan – köpte jag ett par byxor (två par faktiskt) på Dressman i Jakobsberg. Det gick på mindre än 15 minuter eftersom jag hittade rätt storlek omedelbart.

Tog mig också till Bolaget för att köpa lite öl inför påsken (som jag lär missa eftersom jag går på skiftet i morgon – både ölen och påsken alltså) och till Synsam för att boka tid för en ny synundersökning. Fantastiskt väder! 20 grader som varmast efter vad jag hann se på bilens mätare.

Annars har dagen ägnats åt tangentbordet som vanligt. Det hela har hittills resulterat i 32 färdiga kapitel på engelska och samtliga färdiga på svenska. Hann också läsa igenom hela det långa svenska inledningskapitlet och mejla det till Stefan för genomläsning.

När jag arbetar med den engelska översättningen tar jag bort en del lite för svenskt material och lägger tonvikten på utländskt. I vissa stycken blir det två olika böcker även om det är marginellt. Kanske jobbar jag om ännu mer om det finns tid i slutet.

I övrigt inleddes torsdagen med att jag blev intervjuad om den nya boken av Skövde Nyheters Leif Claesson som jag känner sedan min tid i Skaraborg. Vi jobbade till och med en period på Mariestads-Tidningen tillsammans. Leif hade sett om mitt skrivande på Facebook och ringde i ottan. Jag ringde tillbaka när jag väl krånglat mig upp. Skövde Nyheter är sedan länge en gratistidning som kommer en gång i veckan om jag minns rätt och dessutom en nättidning.

I dag slog vi till och åt ute på verandan. Så varmt var det. Och påsklikt blev det med äggmackor med majonnäs och lax på hårt bröd med hovmästarsås.

När jag och Anneli åt kvällsmat var Markus ute med Niklas och kompisar för att ta en öl och gå på restaurang. Han var tillbaka tidigt, redan före midnatt.

Jag själv blev sittande med bokjobbet till 00.30 men då kände jag att det fick vara nog för i dag. Jag hann väl inte lika mycket som jag hade hoppats eftersom det dök upp en del avbrott – som vanligt. Får ta nya tag i morgon men även den dagen blir splittrad. Ska köra Anneli in till stan och sedan väntar DN.

Skulle ha tagit en bild till bloggen när jag var ute i dag men det blev aldrig av. Så jag bjuder på en liten påskkyckling som någon av pojkarna gjort när de var små. Glad Påsk!

 424 total views,  2 views today