Dagsarkiv: 20 april 2019

Påsksushi på jobbet


Medan övriga familjen samlades hemma för lite påskmat så gick jag och några från papperstidningen till Wang Asia Sushi på Essinge Brogata för att äta just sushi. det blev det närmaste en påskmåltid vi kom. Lax fanns ju med i alla fall!

Min dag startade med att jag jobbade på med de engelska kapitlen till boken och innan jag gick till jobbet, efter att ha ätit lunch med Markus framför ett avsnitt ”Seinfeld”, hade jag hunnit fram till och med kapitel 37. Det tar sig alltså men jag behöver jobba på lite mer.

Just nu läser jag ”De odödliga” som resesällskap. En bok jag fått på DN och som jag tyckte kunna passa mig. Den handlar om en grupp syskon som går till en spåkvinna och får veta vilken dag de kommer att dö. Och sedan får vi följa dem och se hur de med den vetskapen tar vara på sina liv. Hittills är den helt okej men så har jag inte hunnit särskilt långt.

På jobbet lyckades jag få tag på den i Ecuador häktade svensken, Ola Binis, föräldrar när de i taxi var på väg för att besöka honom i fängelset. Vi har ju inte tidigare publicerats hans namn men efter att mamman frågat honom i fängelset om det var okej så fick vi klartecken från redaktionsledningen att göra detta.

Det var en hel del annat att göra också även i dag, inget stort men det tar tid att göra smått också. Fick ett idiotiskt mejl från en rasist som dessutom beskrev vår chefredaktör på ett mindre smickrande sätt. Jag gjorde som jag brukar med rasister, jag svara dem rätt tufft.

Under dagen kom Anneli hem från Grinda där hon haft en bra helg. Och tillsammans med Niklas och Markus åt de påskmiddag hemma medan jag fick gå ut med mina arbetskamrater. Då hade de också kört över den teve som Niklas fick av vår granne och lite annat till Niklas lägenhet i Solna.

Passade också på att skriva ett tackbrev till en kvinna i Gnesta som vid ett par tillfällen har skänkt 300 kronor till vår AFU-insamling. Sådant ska uppskattas så att det märks. Har också hjälpt en kamrat i Uppsala med att kopiera en del FRA-papper som han ville ha.

När klockan blivit 01 var det dags att åka hem.

Så här ser sushitallriken ut.

 402 total views,  1 views today