Dagsarkiv: 25 april 2019

Liten bjudning, deklaration och pinnplock


Framåt kvällen hade vi Annelis bror Thomas på besök och våra gemensamma vänner Niclas och Anna. Middag med god fisk, gott vin och glass till efterrätt plus var sin Nikka. Och mycket prat. Thomas är här på jobb men ska ned till Malmö tidigt i morgon för att tillsammans med sin fru Kristina och deras pojkar besöka barnens nya skola där de ska gå nu när hela familjen flyttar hem från Paris.

Det var kul att träffa alla tre och vi hade en hel del att minnas igen.

Morgonen började med att jag jobbade på med boken och att Stefan lämnade de sista kapitlen i den engelska delen. Så nu har jag lagt in dem i det engelska Indesigndokumentet och väntar bara på att Bob ska bli klar med genomläsningen av det långa kapitlet så ska han få de övriga, kortare.

Fick ett samtal från en riktigt kufisk kille som kallade sig Magnus. När folk inte berättar hela sitt namn då är det alltid läge att bli misstänksam. I det här fallet var det mer berättigat än många andra gånger eftersom killen hade förläst sig på Bibeln och tolkat den som att jorden var omgiven av en glaskupol och dessutom platt plus att ”rymden inte fann”; månlandningen var självklart en bluff.

När jag gav honom svar på tal fick jag veta att jag ”gick Satans ärenden” och att jag hade en hemlig agenda som gick ut på att försöka bevisa att Bibeln inte var sann. Så han pekade ut mig som riktigt ond.

Vi försöker ju alltid att vara vänliga mot alla som ringer men den här killen passerade alla gränser. Det var givetvis något som inte var riktigt rätt ihopmonterat på honom. Att han ringde berodde på att han hört mig prata om platta jorden på radio och det fick honom dessutom att ringa fler inom föreningen.

När han ringde satt jag och skrev på mitt föredrag som jag ska hålla i Uppsala på lördag då UFO-Sverige har riksstämma (årsmöte) och sedan stor utställning på Ekonomikum. Kom gärna dit! Riktigt klar blev jag inte utan får fixa resten i morgon förmiddag.

Efter lunch övergick jag till att deklarera vilket tar ett antal timmar i mitt fall och sedan gick vi ut i garaget och fyllde bilen med skräp som Markus fick köra till återvinningen och när han kom tillbaka fyllde vi på igen, den här gången med pinnar efter trädklippningen plus en del annat. Och nu var det min tur att köra. Jag skulle ju ändå posta brevet till Skatteverket.

Satt i telefon en hel del i dag, bland annat med UFO-Sveriges tidigare ordförande Christer Nordin som ska dyka upp i Uppsala på lördag lät han meddela. Vore trevligt att träffa Christer igen, det var några år sedan nu. Pratade också med Tobias Lindgren som är den som har koll på utställningen och som kommer att transportera den från Norrköping till Uppsala i morgon då vi ska bygga den för att allt ska stå klart när vi slår upp dörrarna klockan 12 på lördag.

Niklas skrev en intressant artikel i dag som bland andra Aftonbladet publicerade. Den handlade om att Saharasand blåst in över Sverige och skymt sikten något. Sådana fenomen intresserar mig och det finns flera exempel i min bok ”Stora boken om naturfenomen”.

När alla gått hem eller gått och lagt sig fixade jag disken och bar upp allt som ska in i bilen i morgon för att åka med mig till Uppsala. Men vid 01.30 var jag hyfsat klar och stängde av datorn.

Anneli och Markus i pinnplockartagen.

 344 total views,  1 views today