Dagsarkiv: 29 april 2019

Bokjobb och intervju


Jobbade hela förmiddagen, som startade redan efter 8, med att översätta de små texterna i AFU-boken till engelska. Inte klar med det ännu.

Att jag kom upp så pass tidigt berodde på ett tidigt samtal från Göran i Uppsala som kunde berätta att han lyckats föra över intervjun med Karl-Gösta Bartoll från ett gammalt dv-band till en hårddisk och senare på dagen kunde han bekräfta att även de andra spökraketintervjuerna räddats till digital form. En mycket god nyhet.

Göran var entusiastisk över kvaliteten på materialet och vi pratade lite löst om att göra något mera beständigt med det.

Medan jag satt och skrev fick Anneli skjuts till Danderyds sjukhus av Markus eftersom läkaren ville kolla hur henne sår läker. Och det såg bättre ut än senast. Skönt. Hon behöver lite positiva signaler när det gäller sin hälsena.

Väl tillbaka hade Niklas hunnit ansluta eftersom han skulle låna bilen för en tur till Ikea och köpa utemöbler så vi kunde äta lunch tillsammans alla fyra.

Framåt eftermiddagen, när jag var på plats på DN, kom Moa Asplund och Nadia Mattsson som skriver en kandidatuppsats i medie- och kommunikationsvetenskap vid JMG Göteborgs universitet för att intervjua mig. Det blev ett en timma långt samtal med massor av frågor från de båda som var särskilt nyfikna på vår betalvägg och hur vi resonerar kring den.

Kvällen rullade på med rätt mycket att göra. Ett avbrott i form av besk på Lilla Asien blev det i alla fall.

Ingen värme ute. Sommaren med 23 grader som slog till under helgen är nu en sval senvinter.

Moa Asplund och Nadia Mattsson intervjuade mig på DN i dag.

 370 total views