Dagsarkiv: 01 maj 2019

Djatlovpasset i PP3


I dag satt jag och pratade Djatlovpasset i PP3, ett mysterium på många sätt och som ni kan läsa mer om på UFO-Sveriges webbplats. På bilden ovan ser ni mig, Victor, Sara och Helle som ställde bra frågor och höll programmet kokande. Ni kan lyssna på det här.

Som vanligt när det gäller PP3 var det högt tempo men också gott om tid att hinna prata igenom ett ämne. Ingen snuttifering här.

Temat var alltså nio ryska ungdomars mystiska död den 1 eller 2 februari 1959 då de av någon okänd anledning skar sig ut ur sitt tält mitt i natten och utan skor och lätt klädda flydde ut i kylan där de dog av kölden. Men, och det är en del av mysteriet, några av dem hade fruktansvärda skador och saknade ögon och i ett fall tungan, när räddningsexpeditionen hittade dem.

Ni som vill höra ännu mer radio med undertecknad kan ratta in Uppsala Studentradio som under kvällen sände en intervju med mig och Thomas Michanek som gjordes i Uppsala i lördags. Själv tyckte jag att det blev en livlig och bra intervju som fick en spännande dynamik då jag och Thomas kompletterade varandra bra.

I dag fick jag möjlighet att skriva om mitt favoritobjekt i rymden, nämligen stora stenar som hotar jorden. Nasas chef gick lite oväntat ut och sa att dessa är ett reellt hot mot jorden, något som är ant en knappast överhängande. Jag har länge velat skriva en bok med titeln ”Hotet från rymden” men min förläggare har hittills varit mindre intresserad av ämnet.

Ni kan läsa om hoten här.

Framåt kvällen gick jag och Björn till Lilla Asien som var rätt ödsligt den här 1 maj. Kallt ute och regn i luften. Folk hade nog gjort sitt på gatorna i dag. Jag tog en Hoisinanka och Björn biff black and white.

Fick lite tid över i kväll och kunde gå igenom mejllådan och svara på sådant som blivit liggande. Min DN-låda alltså. Jag läser inte den när jag är ledig så det blir en del att ta igen när jag väl går på skiften igen. Ska ni skriva till mig så använd Gmailen.

I förmiddags jobbade jag vidare med AFU-boken också och skrev lite småbitar på engelska som jag nu är i princip klar med. Återstår bildtexter.

 1,089 total views