Dagsarkiv: 03 maj 2019

Bild- och korrjobb


Bilden ovan visar min utsikt under större delen av dagen. Med undantag för mat och när jag lastade bilen med skräp så att Markus kunde åka till tippen. Annars har jag suttit vid datorn och jobbat.

Startade med att sortera undan lite papper och filer från bord och stickor som jag inte haft tid att fixa under det senaste femdagarspasset som var rätt välfyllt. Måste erkänna att jag trots insatsen inte gick i mål där innan det var dags att börja jobba med boken.

I dag fick jag också lite korrhjälp från Anders på AFU som läste på bra under dagen och skickade mig nya uppdaterade listor med funderingar, rent korr och förslag till ändringar.

Lite annat blev det också. Var bland annat i kontakt med Naturhistoriska riksmuseet angående en misstänkt meteorit som jag fått bild på från en journalist på Värmlands Folkblad. Bilden jag hade fått har en av de geologer jag känner på museet kikat på och efter att ha läst beskrivningen över hur stenen också skulle ha varit magnetisk blev han intresserad och ville kika lite närmare på den.

Ni kan se hur den ser ut och hur stor den är här nedan. Nu hoppas jag att jag får stenen skickad till mig så att dess ursprung går att fastställa. Oftast är det ju inget från rymden men man vet ju aldrig, kanske den här gången!

Eftersom Anders frågat en sak som jag ville kolla upp tänkte jag ringa UFO-Aktuellts begåvade illustratör Dan (Deszö) Sternoczky för att få svar men kund einte hitta honom i någon telefonlista. Så jag ringde hans mamma och fick klart för mig att han gått bort redan 2003. Väldigt tråkigt eftersom han bara blev 54 år. Pratade också med hans bror som hade sparat en del av hans originalillustrationer och som han nu skickar till låns så att vi kan skanna in dem för arkivet.

Annars har det alltså varit bildarbete. Har skrivit alla bildtexter på svenska till det långa kapitlet och dessutom gått igenom alla bilder och märkt upp dem till de övriga femtio.

Strax efter midnatt var jag klar med den biten av arbetet och får fortsätta i morgon med bildtextskrivandet. I säng efter 01.

Den mystiska stenen.

 408 total views