Dagsarkiv: 04 maj 2019

Tvådelad dag

Ibland är det bra att ha två datorer (har ju inte hunnit föra över allt från min gamla till mina ännu…) eftersom jag har kunnat jobba på med boken på den ena och Eurovisionlyssnande och skrivande på den andra.

I dag har bokfokus legat på att skriva bildtexter, göra iordning bilder och börja lägga in dem så att jag ser att allt verkar fungera. Visserligen har Semic en layoutare som ska göra detta men jag vill att hon ska se vilka intentioner jag har med bildmaterialet. Boken bygger på att de bilder jag valt ut måste vara med och då vill jag inte lämna något åt slumpen.

Har också haft en del kontakt med Anders på AFU som har fortsatt att korrläsa och komma med synpunkter. Efter en av dessa synpunkter, som jag själva också funderat på, kastade jag ut ett kapitel och skrev ett nytt för att få lite bättre balans i boken.

Jag har också fått flera korrade engelska kapitel från Bob i London som plockats in.

När det gäller Eurovision har jag hunnit lyssna på 21 av de 41 låtarna. Jag hade verkligen hoppats på mer än så men boken tog mera tid än vad jag hade tänkt mig under dagen.

Har hört några verkliga bottennapp som Australien, Albanien och Österrike och faktiskt inga riktiga toppar ännu.

Några pauser blev det också under dagen, först lunch som Markus fixat framför ”Seinfeld” då Anneli åkt in på stan för att gå på ”Red Joan” med Ylva och sedan kvällsmat alla tre när Anneli var hemma. Tog också en cat-nap bredvid Anneli vid 21 för att ladda batterierna och köra på några timmar till.

När jag var nöjd för dagen hängde jag tvätt och så i säng vid 01.

 346 total views