Dagsarkiv: 07 maj 2019

Manuslämning av nya boken


Klockan 12 i dag skickade jag in det 136 megabyte stora pdf-dokumentet med den färdiga boken om AFU – ”Verklighetens Arkiv X” – till min redaktör Andreas. Som i samma ögonblick ringde mig. Vilket kanske inte var så konstigt eftersom det var min deadline i dag.

Boken bygger på 50 olika kapitel om de föremål och dokument som finns på AFU och här ovan kan ni se en skärmdump från pdf-filen som visar sidorna 32 och 33 där jag berättar Alan Godfreys märkliga möte med en farkost på en väg i England och den ombordtagning som han själv tror ägde rum i samband med händelsen.

Eftersom AFU har den uniformsjacka som han bar vid tillfället så passade jag på att intervjua Alan på telefon och dessutom be om en teckning av föremålet som ni nu kan se i boken. En längre artikel om själva händelsen kommer i nästa UFO-Aktuellt.

På min skärmdump kan ni också ana ett kapitel om Väddömetallen och om Eugen Semitjovs möte med Clyde Tombaugh, astronomen som upptäckte Pluto men som också gjorde en intressant ufoobservation som Eugen tecknade av och vars originaltavla AFU har.

Förutom de 50 specialkapitlen så inleds boken med ett 27 sidor (inklusive förordet) inledande kapitel om AFU:s arbete och historia.

Boken är uppdelad i sektioner som i sin tur har underavdelningar:

Biblioteket
Bildarkivet
Digitala arkivet
Rapportarkivet
Föremål
Ljud och inspelningar
Korrespondens
Naturfenomen

Boken kommer ut i september lagom till Bokmässan. Vad den kommer att kosta är ännu inte bestämt men den som vill beställa ett exemplar i förväg kan swisha 199 kronor till UFO-Sveriges konto på 123 615 89 35 (och skriv er adress) så kommer boken på posten när den väl är tryckt och jag har fått den.

Det blir dessutom en engelsk upplaga som också snart är klar men där återstår fortfarande en del korrektur från Bob Rickard i London och layout. Men den biten ordnar Moa på Semic.

När jag var klar med boken övergick jag till att lyssna på Eurovisionlåtar och att göra en del intervjuer i samband med tävlingen. Pratade med den andre svensken som tävlar, Victor Crone som ställer upp för Estland. En mycket sympatisk kille som jag hoppas träffa i Tel Aviv nästa vecka.

Fick också äntligen hit Bauhaus underleverantör för att titta på det arbete som ska göras med en stegsäkring för sotaren och en inspektionslucka till kaminen i källaren. Det har varit sju sorger och åtta bedrövelser eftersom Bauhaus tappat bort, gjort fel, och inte fixat den order de lovat utföra.

Så i dag ringde jag igen sedan firman som skulle ha kommit i fredags struntat i att dyka upp. Nu kom de på stört (det var det jag krävde) och lovade att allt nu skulle rulla på. Vi får väl se.

Riktigt klar med boken var jag kanske inte ändå eftersom jag skickade ett förhandsexemplar i pdf-format även till Anders och Håkan på AFU och Bob i London. Och då dök det upp några saker som måste fixas vilket jag gjorde.

Framåt sena eftermiddagen plockade jag upp Anneli på Åkermyntans wokrestaurang där hon hämtat mat åt oss – Bentolåda till mig, det var länge sedan. Det går mycket bättre med hennes fot nu och det känns som att det är på rätt väg.

Har också skrivit ett par brev och lite mejl innan jag återvände till Eurovisionlyssnandet. Vid 01 trodde jag att jag var klar för i dag, hade varit en sväng och tagit ned tvätten och stoppat in en ny, Markus hade sagt godnatt och jag skulle bara kolla mejlen en sista gång.

Så vad plingade till i lådan om inte ytterligare sju kapitel genomgångna av den trogne och trägne Bob i London. Så det var bara att ta sig an det jobbet men vid 01.45, efter en förstärkning med en hårdmacka med leverpastej, var jag klar.

Niklas från Nordgren & Partners kollar in stegen.

 416 total views