Dagsarkiv: 09 maj 2019

Intervju med Björkman


I dag har jag fortsatt att förbereda intervjuer och artiklar för veckan i tel Aviv. Letat telefonnummer till folk jag vll prata med, ringt dem och bokat tid eller gjort intervjuerna direkt. Det har gått rätt bra.

Jag har också suttit i telefon med israeliska tevens pr-tjej för att försöka hitta en pressbiljett till någon av semifinalernas repetitioner eller finalens generalrep. Men det fanns inga sådana. Så det var bara att köpa en plats till repet den 17 i nästa vecka. 3.300 kronor kostade den och et är bara att hoppas att DN betalar.

Alternativet skulle ha varit att åka ned till Israel och se allting på teve från pressrummet.

På väg till jobbet pratade jag med Anders på AFU eftersom Bob Rickard hade föreslagit en del tillägg i AFU-bokens sista kapitel. Tillägg som jag tyckte var vettiga och värda att ta med. Bob sa också att han planerade att skriva ihop mitt förord med det sista kapitlet och göra en artikel till Fortean Times när boken kommer ut.

Det ser ut att bli ett bra paket med crowdfunding, bok och artikel plus ett antal sajter som har lovat att göra reklam för det hela.

På jobbet diskuterade jag med teveredaktionen om hur vi kan bli bättre på att exponera ”Mysteriejakten” på sajten och på Facebook. Pratade även med en av cheferna som lovat att fixa en annons för serien. Så den rullar på.

Strax efter klockan 17 gjorde jag en tjugo minuter lång intervju med Christer Björkman som är tävlingsproducent för hela arrangemanget. Något som kräver nerver av stål och ett gott humör samtidigt som det gäller att vara en slipad mäklare.

Ni kan se Christer Björkman från Lissabon förra året tillsammans med Edward af Sillén som kommenterade i SVT och studiomannen Henric von Zweigbergk på bilden ovan. Jag kommer att träffa Björkman på onsdag för att ta en egen bild.

Fick äta ensam i dag eftersom jag kom iväg rätt sent men i gengäld fick jag en helt suverän och väl tilltagen Hoisinanka på Lilla Asien. Pratade med Anneli på vägen dit; jag brukar försöka ringa henne när jag är på väg till maten.

Betydligt mer att göra i kväll än i går.

 543 total views,  1 views today