Dagsarkiv: 20 maj 2019

Åter på hemmaplan


Så var det en vanlig arbetsdag igen. Efter att ha ägnat den senaste veckan åt att bevaka Eurovision i Tel Aviv kom jag hem i går och i dag sitter jag vid datorn på jobbet här i Stockholm igen.

Kunde sova ut till 09.30 i morse vilket var skönt efter många dagar med väldigt korta nätter. Jag hade en hel del att göra med att städa upp bland filer och papper efter den långa bortavaron. Bland annat att tömma mina usb-stickor och de båda datorerna på bilder, filmer och texter och flytta allt till mina externa enheter där de ska arkiveras.

Hann inte riktigt med allt utan tänker göra färdigt resten i morgon.

Stackars Anneli har varit hemma från jobbet i dag sedan hennes fot svullnat. Det tar verkligen tid det här och hon går fortfarande med sin specialsko. Så himla tråkigt för henne.

Det blev lunch framför teven då jag tog chansen att se en del av det sista avsnittet av ”Game of thrones” som Niklas och Markus tittade på. Eftersom jag inte sett en enda minut av serien tidigare så var det roligt att få lite känsla av hur serien egentligen är.

Svaret var: lite som alla andra fantasyserier.

På vägen till jobbet ringde jag Sven-Olov Svensson på AFU och grattade på hans jämna födelsedag. AFU-gänget hade fixat en smörgåstårta och ett presentkort till honom. Sven-Olov är en av de riktiga klipporna på AFU. Hur många år han nu har ställt upp gratis på sin fritid minns jag inte längre men det arbete han har lagt ned har varit ovärderligt.

Pratade också med Anders på AFU, Tobias som sköter ufo.se och med Carl-Anton som ska anordna nästa styrelsemöte i stugan i Nyköping på vägen.

26 grader ute i dag så jag bar jackan under armen när jag gick till bussen. Härligt!

När jag om till jobbet gjorde jag en liten inspelning till ”Mysteriejakten” och sedan pratade jag igenom veckan i Tel Aviv med den ansvarige på Kultur som hade hållit ordning på mig under Eurovision. Fick också höra att min och Hannas chatt hade gett mer än 200.000 sidvisningar när vi höll på som bäst. Kul!

Och så kom säsongens första avsnitt av Ufopodden i P3 ut och det handlade om störtningen i Backsjön utanför Arvika 1999, ett fall som jag lagt ned mycket tid på och där jag också är med och pratar i avsnittet. Lyssna gärna!

Sedan blev det lite mer vanligt jobb med Trump, terror och politik. Äta blev det också då jag och Björn gick till Lilla Asien som serverade den största portion Hoisinanka jag fått.

Efter 01 var det slut på dagen och dags att åka hem där en tidskrift med Frank Zappa på omslaget låg och väntade på mig. Köpte den på en musiksajt efter tips från Tom Callen. Och nu hade Markus varit snäll och hämtat ut den från posten när jag gick till jobbet. En bonus-cd var med och den måste jag undersöka lite närmare eftersom den har Zappas ansikte på omslaget men inte riktigt berättar om den också innehåller en del av hans musik inne på skivan.

Tog ned tvätten och sedan blev det sängen 02.30.

 319 total views