Dagsarkiv: 22 maj 2019

Jobbar med bokkorrektur mest hela dagen


I dag har jag suttit vid datorn nästan hela dagen för att jobba med korrektuändringarna som jag fick från min redaktör Andreas. Väldigt små ändringar men mycket pet eftersom vi använder kommatecken på lite olika sätt. Jag har också gått igenom alla de påpekanden som jag bett om att få från Anders på AFU och nu är allt detta inlagt, plus en ny bild.

Anneli har ju haft problem med att hennes onda fot har svullnat upp sedan ett par dagar tillbaka och i dag åkte hon till en läkare som tittade på den och konstaterade att det blivit en varbildning inne i såret. Så nu är hon på Danderyds sjukhus igen och väntar på operation i morgon.

Så trist att det aldrig blir bra. Men Anneli är tapper och tar detta med gott humör trots allt. Jag åkte dit med lite saker åt henne så att hon klarar natten. Ni kan se henne med nyckeln till sitt skåp (som har en plastspade fastsatt i sig) på bilden här ovan.

Under dagen publicerade New York Post ett uttalande från det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon som nu använder uttrycket ”oidentifierade flygande föremål” när man erkänner att man utreder sådana observationer gjorda av piloter. Vilket kanske inte är så förvånande om man tänker efter. Men intressant i alla fall eftersom det amerikanska försvaret har försökt att fjärma sig från ufobegreppet som i USA blivit synonymt med flygande tefat.

Men i Pentagons värld (och min) betyder det enbart något oidentifierat som flyger och som bör identifieras för att säkra det egna luftrummet. Men för många ufologer blir detta en bekräftelse på att vi letar efter samma sak. Så är det sannolikt inte.

Det vi ska leta efter är svaren på vad alla som ser något märkligt på himlen egentligen ser. Det är den diversifieringen som är ufogåtan. Det de amerikanska piloterna vill ha svar på är vad som kan tänkas hota USA.

När jag inte har jobbat med bokkorret har jag hjälpt Historiska brott & mysterier med en bild till en artikel jag skrivit åt dem och så skulle jag egentligen ha åkt till Naturhistoriska riksmuseet för att kolla en sten som Värmlands Folkblad fått in – misstänkt meteorit. Men stenen kom inte fram i tid eftersom mannen som har den postade den för sent. Får se när det hinns med nu.

Fick också en förfrågan från en amerikansk ufopodd om jag ville vara med i den. Det ska väl fungera men just nu har jag inte tid. Det blir sannolikt en bit in i juni.

Det har varit ännu en riktigt varm dag, över 25 grader mest hela dagen. Nya bränder runt om i Stockholm även i dag och i Jakobsberg såg Markus ett svart rökmoln som visade sig vara en buss som tagit eld och brann upp. Och varmt inomhus är det också.

På vägen hem från Anneli stannade jag till på NetOnNet och köpte en ny mellankoppling till projektorn och datorn, den gamla glappade vilket pojkarna klagade över häromdagen.

När Markus kom hem hade jag fixat färdigpizza och så åt vi var sin framför teven. Sedan blev det tidig kväll, nästan före midnatt!

 315 total views