Dagsarkiv: 25 maj 2019

Grabbträff i Mariestad


I dag har jag tagit bilen till Mariestad för en av våra återkommande grabbträffar. Men först blev det ett stopp hos Håkan Ekstrand i Hallstahammar på vägen ned för att hämta lite böcker och sedan till Böckernas hus i Tidan för att sälja lite böcker till AFU:s fromma.

Där mötte Peter upp med en bulle och juice och så fikade vi i solen utomhus. Stannade rätt kort eftersom jag skulle köpa en blomma till Raili och överlämna den till henne eftersom det är mors dag i morgon.

Själva grabbträffen inleddes traditionsenligt på Lundstedts med slabang, räkmacka och päronsoda i det fina vädret. Stefan, Mikael dök upp men kommer inte att vara med i kväll. Olle, Per-Åke, Kjell och Gunnar skulle däremot löpa linan ut plus att Lars och Mats (i vars stuga på Torsö vi skulle vara i hela kvällen.

Till traditionen hör också att gå en sväng på Oxen och handla lite frukostmat, Mats hade fixat det övriga, där jag passade på att handla Schweppes så att Gilbey’s-drickan skulle få något att gifta sig med.

Det är första gången som vi är i Mats stuga men det kan nog bli fler nu när Per-Åkes föräldrar har sålt sin.

Det fina vädret fortsatte under eftermiddagen så vi kunde köra en rätt improviserad femkamp med en massa rätt udda grenar som att gissa rätt på 16 olika glassar från 1968, träffa en kulpyramid och kasta frisbee mot ett rep. Jag är särskilt nöjd med att jag vann tävlingen att på tre minuter riva ut den längsta remsan från en sida ur DN. Det kändes om att det var min gren!

Mats hade planerat maten och det blev sill och potatis med snaps – inte illa. Ett litet musikquiz och sedan den lika traditionsenliga kubben som som vanligt blev ett mindre krig om regeltolkningar. I vilket fall vann mitt lag med Kjell och Per-Åke efter en snygg vändning.

Alltid kul att träffa det här gänget som har känt varandra länge, länge.

Kvällen avslutades med korvgrillning och musik och prat men tyvärr ingen klar stjärnhimmel.

Vid 01.30 törnade vi in. Jag och Olle i en friggebod där jag frös om benen en god stund innan jag insåg att fönstret var öppen och stängde draget.

Jag träffade Håkan på vägen ner. Nu har han sålt huset.

Mötet inleddes på Lundstedts.

Och här är hela gänget på plats.

Mikael har köpt en ny bil.

Sill och potatis i solen (som inte värmde så hemskt mycket).

Och efter maten lite underhållning.

Att gissa rätt på glassar från 1968 var inte så lätt men jag fick i alla fall ihop 11 av 16 rätt.

Inte så lätt att försöka träffa repet med frisbeen. Gunnar satsar.

Lars visar spänst vid ringkastningen.

Att försöka träffa en frisbee med en golfboll var heller inte så lätt.

Premiär för kägelspelet. Kjell kastar och Per-Åke tittar på.

Att försöka riva längsta pappersremsan ur en vanlig DN-sida var en ny gren. Och detta på tid – 3 minuter. Jag lyckades vinna vilket kändes bra!

Mats Thorselius plockade fram gitarren och bästa sångrösten när kvällen närmade sig midnatt.

Gunnar ser till nattamaten.

 550 total views