Dagsarkiv: 26 maj 2019

Gräsklippning


Sol men ingen större värme mötte mig och Olle när vi gick upp i morse. Vi hade delat på en friggebod där jag fick en säng på markplanet och Olle en madrass på loftet. Tror att vi sov ganska bra båda två.

Frukosten var redan på gång inne i Mats stuga där vi slog oss ned och tog några mackor och träffade de övriga som sovit över; Gunnar, Kjell, Per-Åke och Mats själv. Lars åkte hem redan i natt.

Vi var alla överens om att grabbträffen varit bra och att det är läge att göra om den framåt hösten.

Jag tog mig upp mot Järfälla med stopp för tankning i Västerås där jag också tog ett par burgare på Max. Både jag och bilen var i behov av påfyllning. Pratade med lite löst folk i telefon på vägen hem och med Anneli som hade hoppats få sitt sår igensytt i dag men nu skjuts det upp till i morgon.

När jag kom hem var det bara att inse att gräsmattan inte kunde vänta längre. Som ni kan se på bilden ovan fanns det inget alternativ. Den har verkligen vuxit i rekordfart de senaste dagarna så jag plockade ut gräsklipparen från garaget och gjorde mitt bästa för att få igång den. Vilket inte var lätt. Den har ju stått ett halvår utan att användas.

Till slut brakade den igång och jag plockande in öronpropparna och började köra – dubbelklippning fick det bli eftersom det var så högt. Givetvis började det regna efter en stund och jag pallade upp gasen med en sopkvast så klipparen inte skulle stanna medan jag hämtade min jacka. Hade ingen lust att börja om med dragandet igen.

Våra gullvivor har spridit sig över stora delar av gräsmattan men jag var tvungen att köra över de flesta av dessa frifräsare, däremot behöll jag det stora beståndet på andra sidan huset och ett litet bestånd framtill.

Ordentligt blöt gjorde jag rent klipparen innan jag kom på att jag ju hade sparat en plätt under plommonträdet, så det var bara att dra igång den igen och köra även den. Ville ju inte gärna göra jobbet halvdant.

När Markus kom hem från sitt tränarjobb åkte han snart iväg igen för att rösta i EU-valet och kom sedan tillbaka med två pizzor. Jag hade satt mig i soffan och jobbat med lite klipp och annat och tittat på bronsmatchen i hockey-VM med ett öga. Ryssland vann straffavgörandet mot Tjeckien.

Senare på kvällen blev det riktigt spännande – och fullständigt överraskande – när Finland tog VM-guld genom att sensationsvinna över Kanada med 3-1.

Då hade jag hunnit tala med en kille (Patrik) som ringt och ville berätta om en ”ufomotor” som han tänkt fram. Han påstod att han ritade stridsflygplan åt Saab vilket kändes tveksamt när han väl skickat över sin skiss. Vi pratade länge men jag är osäker på hur pass bra hans idé i själva verket är.

Jag tvättade en maskin efter min regnklippning eftersom byxorna blev gräsiga och skjortan och allt annat blött. När tvätten var klar så hjälpte Markus mig att hänga den.

Gick också igenom en kassa med sf-böcker som Håkan E skickat med när jag passerade honom i går. Det fanns en del som jag tror att vi saknar på AFU. Och så gjorde jag en insats med en del nya frimärken så att de som så skulle hamnade i album.

Så här fint blev det efteråt.

 254 total views