Dagsarkiv: 27 maj 2019

Tillbaka på skiftet


Vaknade i hyfsad tid och tog hand om lite efterskörd från helgen. Samtidigt var Anneli inne på en ny operation för att få ordning på den infektion som hon drabbats av i såret efter hälsenavslitningen.

Allt verkar ha gått bra i alla fall och nu hoppas hon komma hem i morgon. Nu med nya bandage och en pump som ska se till så att det inte bildas något var där inne.

Jag fixade lunch åt mig och Markus men det dröjde innan sonen kom upp. Han anslöt i princip när jag hade ätit färdigt.

Ringde Tage Bång som fyller år i dag. Tage och jag har känt varandra sedan slutet av 70-talet då vi båda var aktiva inom UFO-Mariestad och Mariestads Astronomiska Klubb. Tage är i dag medlem i UFO-Sveriges styrelse och en person som alltid ställer upp när föreningen ber om hjälp. En verklig klippa.

Under dagen blev jag inblandad i en diskussion om cirklar i sädesfälten via ett mejl från forskaren Adrian Parker i Göteborg som fått en Youtubevideo från en kollega som frågade sig: ”Är alla cirklar gjorda av människor?” Det trodde ju inte forskaren men när jag började titta på dennes argument så var det väldigt tunna.

Bland annat hänvisade denne till en upptäckt av en så kallad magnetar som skulle ha gjorts dagen innan en viss cirkelformation uppstod. Någon skulle ha använt sig av den kunskapen och gjort formationen. Ingen människa alltså, men forskaren ville inte säga vilka andra det skulle vara.

Nu var magnetarer (neutronstjärnor med ett onormalt starkt magnetfält) kända långt innan formationen skapades så det är svårt att se en koppling där. Det hela slutade med att jag blev inbjuden att ingå i Journal of Scientific Explorations redaktionsråd för just cirkelfenomen av professor Stephen Braude. Så kan det gå.

På jobbet skrev jag en artikel om att ytterligare amerikanska piloter nu berättar om sina möten med okända flygande föremål. Det är åter New York Times som följer upp sitt avslöjande om det hemliga Pentagonprogrammet från 2017.

Helt klart intressanta vittnesmål som det ska bli intressant att se om det går att få fram mer fakta kring lite längre fram.

Har också varit i kontakt med Jason Gleaves som gjort en ny analys av den berömda Templeton-bilden (se ovan) från 1964 då Jim Templeton skulle ta en bild av sin dotter Elizabeth och en märklig ”varelse” dök upp bakom henne när bilden väl framkallats. Jim Templeton själv såg inget när han väl knäppte.

Nu menar Gleaves att det kan ha varit fru Templeton som råkat vandra in i bilden medan min kollega Jenny Randles, när jag mejlar henne i kväll, säger att frun alltid förnekat detta. I vilket fall kommer jag att skriva om detta i nästa UFO-Aktuellt.

Fick med mig Åke till Lilla Asien i kväll där det vankades Hoisinanka. Mycket gott och roligt att prata med Åke en stund, det blir inte så ofta eftersom vi sitter med två personer mellan oss.

Nya numret av Historiska brott & mysterier kom i dag. Jag hade en artikel där om ”slaget om Los Angeles”. Ett ufofall som drabbade USA mitt under pågående krig den 25 februari 1942. Krigsnerver är nog förklaringen till det som hände den natten.

Bra fart på kvällen med en hel del nyheter att skriva om också. Men jag blir aldrig klok på politiker som väljer att enbart prata med TT och säger nej till alla andra. Sedan de kan prata sig torra i munnen då det gäller mångfald och pressfrihet. Men helst vill de kontrollera det de säger och se till att ingen får chansen att ställa för närgångna frågor.

Hem vid 01 för att jobba lite med UFO-Aktuellt.

 344 total views