Dagsarkiv: 02 juli 2019

Tre intervjuer och Anneli opereras


Klockan 05.45 gick både jag och Anneli upp men med helt olika mål. Jag skulle ta en taxi till TV4 för att intervjuas i Nyhetsmorgon av Maria Forsblom och Sebastian von Sivers eftersom det är ”världsufodagen” i dag. En dag skapad på och av internet och som inte har särskilt mycket beröring på vad vi ufointresserade bryr oss om.

Anneli däremot väntade även hon in en taxi som skulle ta henne till Nya Karolinska där hon sedan under sex timmar opererades av fyra läkare som tog bort en icke fungerande hälsena (som satts in för ett par månader sedan) för att bygga upp en ny från hennes ena stortå. Jag återkommer till min söta fru!

Själv kom jag fram till TV4 i god tid och hann prata med Maria Forsblom en stund innan vi gick i sändning och kom överens om att fokusera på spökraketerna och på AFU, vilket kändes bra.

Det blev en snygg och seriös intervju där jag fick prata till punkt och frågorna var vettiga och bra. TV4 har alltid behandlat mig och UFO-Sverige på ett bra sätt.

När jag kom hem igen stannade precis Radio Stockholms bil utanför på gatan och jag kunde säga hej på deras reporter Anders Hildemar Ohlsson som hade bokat tid med mig till 08.15. Vi satte oss i köket och pratade innan det blev klartecken från kontrollrummet att det var dags för sändning. Anders var påläst och frågade mig om tredje vägens ufologi, vilka observationer UFO-Sverige får in och min egen observation den 5 november 1995. Jag spelade in det hela på telefonen och ni kan se hela intervjun här nedan.

Ni kan läsa en artikel från intervjun här.

Direkt efter intervjun var slut fick jag veta att P4 Radio Väst sökt mig så jag ringde upp dem och fick en tid, 11.10, då de ville intervjua mig i samma ärende som de andra två. Nu fick jag möjlighet att berätta om ett nyinkommet fall från Alingsås som inträffat den 24 juni och där flera vittnen sett ett svart objekt över en skolgård. Föremålet lät misstänkt likt en Solar Max-ballong (”10 meter lång och 2 meter bred”) men den ska ha försvunnit rakt upp med stor hastighet vilket låter konstigt.

Jag fick information om händelsen från Johan på rapportcentralen när jag ringde för att kolla om det fanns något lokalt i Västsverige före intervjun. Också det blev ett bra inslag.

Ni kan läsa en artikel om intervju här.

Det var också nära att bli en fjärde intervju också då Studio Ett ringde och ville boka mig till efter 16 men framåt 15.30 ringde de och bokade av eftersom ett annat inslag vuxit och blivit längre.

Stack emellan med att spela badminton med Stefan där det utvecklade sig till en av våra underligare matcher. Jag vann första set med 15-8 trots att spelet haltade men det var andra set som var konstigt. För där låg jag till synes hopplöst under med 3-11 då jag bet ihop och ändrade spelstil och plötsligt hade jag tagit tolv raka poäng och vunnit setet med 15-11 och därmed matchen. Tredje set vann Stefan med 15-13 vilket ju var bra för honom men inte förändrade läget att jag nu leder årets matcher med 11-10. Kan snabbt förändras.

Hemma igen fick jag ett tips om att en kvinna i Härnösand fotograferat en så kallad molnrulle, sällsynt här i Sverige, natten mot måndag. Jag ringde fotografen och kom överens med henne om att hon skulle skicka bilden mot att jag skickade henne en bok. Sådana bilder kan vara bra att ha om det ska bli någon ny naturfenomenbok framöver.

Har pratat med Peo Wärring som också han åker till Mufonkonferensen och vi kom överens att bo på samma hotell i Santa Monica under de första dagarna. Även Annelie Sarre kommer att åka över och dela hotell med oss. Jag kommer att hyra en bil som vi sedan delar på.

Klockan 17.30 tog Markus och jag bilen för att åka och hälsa på Anneli. Men vi fastnade i helvetiska köer och kom fram först efter en timme. Då var Niklas redan där och snart kom också Ylva som hade med en ask chokladhjärtan. En läkare och flera sköterskor kom och tittade till Annelis operationssår under den tid som vi var där för att försäkra sig om att ådrorna som de sytt ihop skulle ge den nya hälsenan friskt blod.

Och allt verkade fungera, Anneli var vid gott mod och det ser bra ut så här långt. Jag ringde Raili och brättade läget och hon var naturligtvis orolig men kändes lugnad efter vårt samtal.

Efter en stund var Markus tvungen att ge sig av för att träna och Niklas för att spela fotboll vid Zinken. Jag pussade Anneli och så gick jag och Ylva och åt på Haga Bottega som låg i Elit Hotel rakt över gatan. Vi skulle egentligen ha gått en spökvandring i dag alla fem, en julklapp från Ylva, men den fick skjutas upp.

Efter maten och att ha kört Ylva hem tittade jag på den spännande VM-semifinalen mellan England och USA där USA vann med 2-1.

Sedan återstod lite marktjänst, ta ned tvätt och hänga ny och lite annat. Dagen slutade med att jag läste en stund fram till 01.

Anneli i sjuksängen på Nya Karolinska. Pojkarna och Ylva på besök.

Så här såg det ut under intervjun på TV4.

Och så här.

Och så här.

Här med en av AFU:as lokaler i bakgrunden.

Och med mig själv på AFU.

Och i rutan.

335 total views, no views today