Dagsarkiv: 17 juli 2019

Bokningar och Kulturnyheterna


I dag publicerade Aftonbladet sin poddintervju om Area 51 med mig och lite senare på dagen ringde Kulturnyheterna för att få lite bakgrundsinformation inför ett inslag på SVT senare under dagen. Också om Area 51 alltså. Så den nyheten lever vidare även i dag.

Eftersom det var första lediga dagen efter ett pass så hade jag en hel del att sortera och fixa. Det blir alltid en massa filer, papper och bilder om ska in i datorn för att lagras men som jag aldrig hinner med under den vanliga arbetsveckan. Det tog några timmar.

Anneli var iväg till Nya Karolinska för att kolla såret och det fick hon tummen upp för. Skönt. Nu måste det väl ändå vara på rätt väg. På vägen hem köpte hon det senaste numret av Allers där jag faktiskt är intervjuad i två artiklar. Lite av ett rekord för min del. Ni kan se den ena intervjun här ovan.

Den andra handlade om månlandningen men också om månkonspirationen.

När hon kom hem så hjälpte hon mig att boka en del inför min USA-resa. Anneli är en Booking-fantom som hittar bra hotell och annat. Så efter ett par timmar hade jag lyckats bestämma mig var jag ska bo under den tid jag inte delar boende med Peo och Anneli Sarre men också fixat biljetter till Nixon-museet och en del annat.

Dessutom höll jag tät kontakt med Jan Harzan och hans kollegor i MUFON och fick okej att delta som åskådare under den kurs för fältundersökare som de håller samma helg som konferensen är. Riktigt kul!

Dagens stora nyhet var annars att det nu är klart att vi får tillbaka pengarna för Annelis biljett till LA. 10.000 kronor. Det har varit en hel del krångel men så himla skönt att det är klart. Problemet är bara att vi får dem som en check (det är ju USA) och den måste jag lösa in i USA.

Vem vill ha 1.000 dollar att ta med sig hem? Inte jag i alla fall. Men Marketa som jobbar som sekreterare hos MUFON har lovat hjälpa oss så att jag kan sätta in pengarna på MUFONS konto när vi ses efter konferensen.

En annan positiv nyhet var att jag fick okej och tummen upp från den brittiske ufologen David Clarke om att komma och prata när UFO-Sverige håller 50-årsjubileum i Norrköping nästa år. Riktigt kul! David är en sann ufolog, kritiskt tänkande men öppen. Och en väldigt bra författare. Han blir en tillgång.

Fick problem med skrivaren som oväntat lade av när den behövdes som bäst under kvällen. Kan mycket väl vara slut på toner även om den rackaren bara lyste med en röd lampa och inte sa något om sitt tillstånd i övrigt. Så jag fick bära upp den gamla från källaren och koppla in den på gamla datorn. Gick ju bra det också.

Tog en tur med bilen för att hämta paket och annat åt Anneli på fyra olika platser i Järfälla och i Vällingby. Men bra att få det gjort. Markus är rätt upptagen med en golftävling så när jag åker hänger mycket på hans hjälp. Hann också smita in på Myrorna och hitta ett par tidningar som jag slog till på. Bland annat en gammal Röster i radio från 1980-talet som handlade om Carl Sagans underbara teveserie ”Kosmos”.

Hemma lagade vi mat tillsammans och åt när Markus kom tillbaka efter inspelet inför morgondagens tävling.

I dag publicerades min intervju med Roy Wern på DN.se och låg till och med i topp ett tag! Jag ringde till hans bror Lars och berättade detta och gjorde dessutom en pdf av artikeln och mejlade till honom så att han kunde dela med sig till sin 95-årige bror. Kul att så många fick möjlighet att läsa om denne trevlige man.

När de andra gick och lade sig fortsatte jag att jobba på med föredraget som är nio minuter för långt ungefär. Får korta det i morgon. Och när jag sitter vid datorn med Facebook upp så får jag alltid mess från folk. En del som jag inte känner. En ville fråga om termosfärens inverkan på en rymdfarkost och en annan ville att jag skulle titta på en film av ett lysande föremål han tagit. En tredje undrade om en del ufofrågor och var snäll nog att berömma mig för en del saker jag gjort.

Men vid 01 var det dags att stänga av datorn. I säng en halvtimma senare.

Fick den här fina bilden från mejlvännen Hanna i Lidköping. Tagen i natt.

213 total views, no views today