Dagsarkiv: 11 augusti 2019

Med Lionel till Uppsala och möte med Staffan


Klockan 08.45 plockade jag upp Lionel Beer på hotellet och sedan körde jag honom till Uppsala eftersom han ville åka museiångloket Lennakatten som avgår från Uppsala östra. En station som ligger lite bakom Centralstationen och är smalspårig med gamla lok och vagnar.

Lionel är väldigt tågintresserad och när jag visat honom vägen dit bad han om att få en riktig biljett trots att vi hade köpt en biljett på nätet åt honom. Nix, han ville ha en sådan där liten hård pappersbit som man fick förr. Och det fick han även om de bara kunde ge honom en barnvariant, vuxenbiljetten hade han redan.

När jag lämnat Lionel tog jag bilen till Staffan Kihlström. Det var ett tag sedan vi sågs. Nu var både han och hans Gunilla hemma så vi satt och pratade en timma i deras kök innan Gunilla var tvungen att gå och jag och Staffan vandrade ut på stan. Kikade in på en kombinerad skiv- och filmbutik där jag hittade en Zappa (en konsert från Ritz i New York från november 1981) jag inte hade och så ”The secret weapon”, en Sherlock Holmes-film från 1943.

Vi gick en rätt lång bit, fem kilometer enligt min telefon, rundade domkyrkan och och gick ned längs Drottninggatan och Fyrisån innan det blev lunch på slaget 12 på Frenchi vid Stora torget. Vi hade mycket att prata om så tiden rann iväg och till slut var vi tvungna att återvända till utgångspunkten där jag också hade parkerat bilen.

Lionel ringde och berättade att tåget var två minuter försenat (sådant gör bara en riktig tågentusiast) och jag anpassade vägen fram eftersom jag blivit varnad för att det var svårt att parkera där, men jag hittade en liten fick bakom en busshållplats.

Medan jag var på väg dit ringde Anneli och berättade att hon fått ryggskott. Ett ordentligt sådant också. Det var ju inte vad den stackarn behövde, hon har ju problem så det räcker. Så jag körde raka vägen hem, släppte av Lionel, och försökte sedan se om jag kunde hjälpa Anneli.

Ett sätt var att åka och veckohandla men det blev en kort lista.

När jag kom hem från handlandet blev det enkel mat, färdiggrillade kycklingben och några revbensspjäll (de sista i Coop-disken) plus potatissallad. Ingen av oss hade lust att laga mat. Vi kopplade av i soffan med Sherlock Holmes-filmen jag köpte i Uppsala

Har också ägnat en stund åt att plocka in frimärken och första dags-brev som blivit liggande men som nu har fått fickor att sättas in i. Något jag gjorde när Anneli klämd ett avsnitt ”Midsomer”. Kom i säng i tid och läste till midnatt.

Jag och Staffan framför domkyrkan.

Och så blev det mat vid busstorget.

Lionel tillbaka efter åkturen.

 359 total views