Dagsarkiv: 12 augusti 2019

Science fiction-antikvariatet här


I dag fick jag nöjet att visa runt Magnus Lekberg och Lars Jansson från Stockholms Science Fiction-antikvariat här hemma. Alltid kul att få träffa två bokälskare med samma intressen och prata. Men Magnus och Lars var egentligen här för att plocka upp 21 lådor med överbliven sf-litteratur som AFU fått in och köpa det de vill ha för att sedan sälja vidare.

Ni kan se de båda herrarna och undertecknad på bilden här ovan. Då har vi parkerat oss i mitt och Annelis arbetsrum.

Efter lunch körde jag Anneli till Sundbyberg för att hon skulle få hjälp för sitt ryggskott och medan jag satt i bilen och väntade på henne skrev jag ett långt brev som jag postade senare på dagen till tiotalet personer som jag slarvat med att skriva till under de senaste månaderna. Några av dem fick dessutom ett extra brev av mer personlig art. Bra att ha kommit i fas med detta nu.

När jag ändå satt i bilen ringde jag till Carl-Anton som varit ute på resa med sin Britt-Marie och pratade en stund. Han berättade att 16-17 personer i Göteborgstrakten har löst medlemskap för att komma på UFO-Sveriges medlemsträff i Göteborg den 24 oktober. Det har alltså ramlat in ett gäng nya medlemmar för just denna träff.

Vi pratade också om det lotteri som vi ska hålla i samband med mötet och att han tar med en del böcker för att sälja.

Fick också ett samtal från Rotary i Finspång som läst om mig och AFU i Norrköpings Tidningar. Nu undrade de om jag ville komma och hålla föredrag för dem. Men Rotary är en speciell organisation, de betalar ingen reseersättning utan räknar med att jag ska åka en massa mil, prata och använda en hel eftermiddag helt gratis. ja, egentligen betala för det eftersom jag får stå för bensinen själv.

Jag rekommenderade honom att kontakta Anders på AFU direkt för att göra ett studiebesök där istället.

Sedan plockade jag upp Anneli och vi körde hem via Hallonbergen där vi köpte var sin glass och jag postade ett brev till England för att förnya min prenumeration på Skeptical Inquirer. Väl hemma satte jag mig och skrev alla breven till mina misskötta brevvänner innan det var dags att åka till Welcome Hotel och hämta Lionel Beer för att bjuda på middag – lax i ugn den här gången med en drink före.

Vi pratade på i soffan om ditt och datt, det mest handlade om ufo, och jag fick tips om en person med ett stort bibliotek som jag borde träffa under mitt nästa besök i Storbritannien.

Det blev en bra men kortare kväll än i går och Markus var snäll och körde Lionel tillbaka till hotellet efter 21.

I dag har jag och Anneli också fortsatt hjälpa Raili med tt kolla upp den dam som körde på hennes bil och smet när den stod parkerad hemma på hennes p-plats i Mariestad. Senare på dagen pratade vi också med Annelis syster Lena och nu ska vi gemensamt försöka få damen, som snart fyller 90, att erkänna att hon skadat bilen. Detta för att Raili ska få ersättning för skadan. Vi får se hur det går.

Vid 23.40-tiden gick jag ut för att titta på perseiderna. Det enda positiva var att det var ljummet i luften. Annars var det ett störande månsken och lite fukt som dolde sikten. Klockan 23.59 kom den första och den var visserligen ljusstark och fem minuter senare ännu en, fast kortare och med rök efter. Men totalt fyra meteorer på 45 minuter är ett dystert facit. Det mest dramatiska jag lyckades fånga på mina timelapsefilmer var ett flygplan och en satellit.

Magnus och Lars framför lådorna.

En stackars björktrast hade fastnat med näbben i ett bär och pep ynkligt när den hoppade fram under min bil.

Markus väntar på att köra Lionel till hotellet.

Tog en bild på Karlavagnen och Lilla Karlavagnen över vårt hus. Roligare än så blev det inte. Polstjärnan, som många tror är så stark, är den ljussvaga saken uppe till höger om mitten.

 391 total views,  1 views today