Dagsarkiv: 14 augusti 2019

Skriver artiklar, sorterar och softar med Jimmy S


Strax efter 09 kom reparatören som skulle fixa vår köksfläkt. Själva fläkten var det inget fel på men väl på knappsatsen som gör att man kan slå på den och dessutom ställa in olika hastigheter. Femton minuter senare var vi skyldiga 2.403 kronor.

Annars körde jag Anneli till vårdcentralen för att byta förband på benet och sedan plockade jag upp henne. Också detta en snabb affär men betydligt billigare. Vilket var bra.

Framåt 11-snåret ringde Anders Persson och det var skönt att höra att han nu börjar bli bättre från sitt fästingbett. Anders åkte på en riktig smäll där med ansiktsförlamning och delvis förlamat ben sedan sjukvården inte gett honom antibiotika då man inte var säkra på om det var en fästing som ställt till det. Men det var det och det faktum att det tog lång tid för Anders att få hjälp gör att han får vänta längre på att bli frisk.

Skönt i alla fall att ansiktet verkar vara problemfritt igen medan benet verkar ta längre tid. Ska bli trevligt att träffa honom den 24 oktober då han dyker upp på medlemsträffen i Göteborg.

På förmiddagen skrev jag en artikel om rymdstenar till Historiska brott & mysterier och en annan om Hessdalenfenomenen till ufo.se. Dessutom skickade de sista bilderna till min artikel om Heaven’s gate till Tobias som nu har det han behöver för några nya avsnitt i serien ”Verkligheten bakom Ufopodden i P3”.

På tal om Tobias så var han och några till ur AFU-styrkan iväg till minigolfbanan i Norrköping för att göra upp om Åke Franzén memorial cup och i år var det Sven-Olov Svenssons tur att vinna, ett slag före Tobias.

Blev uppringd av Högskolan i Skövde som ville boka in mig för en föreläsning där i slutet av januari. Och turligt nog var det en onsdag (22 januari) då jag inte jobbade. Så det blir lite AFU och UFO-Sverige plus spökraketer och lokala fall från Skaraborg! Ska bli riktigt kul. Spikade också datum för mitt föredrag för RT143 till den 20 februari. Mannen som ringde, Eric Hellgren, hade läst om mig i Skövde Nyheter.

Ett annat samtal som är värt att notera kom från Jörgen Jörälv som vi (AFU) har hjälpt med uppgifter för en antologi över Jules Verne-Magasinet för ett par år sedan. Nu jobbade han på ett annat projekt. Dessutom hade han sett några boxar med science fiction-tidskrifter som jag skickade med killarna från Science fiction-antikvariatet härom dagen. Han var sugen på att köpa dem och så kom vi överens om att bra pris.

Dessutom kommer Jörgen hit i morgon för att titta på, och kanske köpa, några lådor med sf-fanzines som jag har. Dubbletter ur AFU:s samling.

Men en stor del av dagen har jag suttit och grovsorterat Gunno Gunnvalls papper vilket tog drygt tre timmar. Jag har plockat undan allt som har med Gunnos arbete med Usticakatastrofen 1980 att göra och det som har med DC3:an plus en del kring hans senare arbete med radarbilder av flyttfågelsträck som han gjorde i samband med en utredning om var vindkraftverk kunde placeras.

Dessutom fanns här en del annat kul som bilderna på SR-71:an tagna av svenska jaktpiloter och en sammanställning om deras möten med detta amerikanska underrättelseflygplan. Ni kan se detta här ovan. Jag började också skriva på en runa över Gunno men den är inte klar.

Efter att ha lagat lunch (falukorv och makaroner – inte så svårt) blev det en lika lätt kvällsmat då jag och Anneli åt upp de sista kräftorna med Västerbottenspaj.

Tvättat en maskin och hängt den men nu ligger jag efter med strykningen igen…

Fick en kul skiva som jag skickat efter från England på posten i dag: en nyutgåva av ”Mothermania” som är en The best of the Mothers-skiva. Vinyl givetvis! Inte gratis men den ville jag hemskt gärna ha i min Zappa-samling.

På tal om England så flög Lionel Beer tillbaka hem i dag. Tror att han var nöjd med sin Sverigevistelse.

Framåt kvällen gav jag och Anneli oss på att titta på en svartvit klassiker, ”Anatomy of a murderer” med James Stewart. Lång, över två timmar, men ett intressant rättegångsdrama. Efteråt lyckades jag slå sönder ett vinglas när jag skulle vara duktig och torka av bordet. Ett Ikeaglas. Ingen stor sak.

Markus har jobbat och varit på banan hela dagen. Och i dag höll han en en timmas kurs för två av mina arbetskamrater. Erik Nilson (som numera är på Expressen) och Sujay Dutt som hoppar in då och då. Ni kan se dem här nedan.

Innan kvällen var slut hade jag hjälpt en ufokollega i Brasilien (Thiago Luiz) och en dito i England, Nigel Watson, med lite uppgifter och bilder.

Fick ett oväntat brev också, från en ufointresserade man som jag brevväxlat med under många år. Senast han skrev var för två år sedan och då trodde han att vi aldrig mer skulle höras. Men brevet andas underverk och han lever mot alla odds. Själv är han inne på att han räddats av en avliden prästs ande och efter att ha läst det han skriver så får man nog hålla den dörren åtminstone lite på glänt. I vilket fall är jag glad att han åter hör av sig.

I säng vid midnatt blev det. På ett ungefär…

Erik och Sujay på Viksjö GK.

 345 total views