Dagsarkiv: 20 augusti 2019

Föredragsjobb och Göteborgsförberedelser


På lördag åker jag och flera av UFO-Sveriges styrelsemedlemmar till Göteborg för att träffa lokala medlemmar. Det känns lite stort eftersom det är första gången som vi genomför en sådan medlemsträff och vi hoppas på god uppslutning. Jag och Anders Berglund kommer att hålla var sitt kortare föredrag och det var det som jag jobbade med att förbereda i dag.

Diskuterade detta med Anders så att vi inte ska ta pp samma saker men rågången är tydlig så det blir inga problem. Anders pratar om UFO-Sveriges verksamhet och jag pratar om AFU:s. Plus att vi båda tar upp några fall.

Efter denna offentliga del blir det en del enbart för medlemmar där vi kommer att gå lite djupare in på vår verksamhet och ta oss tid med frågor och funderingar. Det roligaste vore om vi kunde åka från mötet med en ny lokalgrupp på gång i Göteborgsområdet.

Vi kommer inte att kunna servera någon mat eller fika men väl kaffe och dricka, något jag berättade för Morgan från Boråstrakten som ringde och undrade i dag.

På jobbet skev jag ännu en artikel om den planerade stormningen av Area 51. Ett skämt från början men som nu lever sitt eget liv. Ni kan se bilden av en av infarterna till det mytomspunna området som jag tog när hela familjen besökte platsen för några år sedan här ovan.

Nu rustar den lokala kommunen för ett inflöde av turister som den aldrig tidigare varit med om. Med 184 hotellrum och ett mobilnät anpassat för några tusen personer är det lät att fatta att de ansvariga är bekymrade.

Under kvällen har jag pratat med mina nyvunna vänner i Oregon och nu är vi överens om hur de två pallarna med sammanlagt ett ton ufomaterial ska skeppas till Sverige. Inte billigt men en väldigt fin donation som kommer att betyda mycket för AFU:s status i världen.

Pratade också med en kvinna i Södertälje som jag gärna vill besöka och kom överens om ett datum. Mycket bra! Hon har spännande information som jag är mycket mån om att få ta del av.

Skrev en artikel om en ny Nasasond som ska skickas till Jupitermånen Europa i jakten på liv. Mycket intressant också det. Europa har ett tjockt istäcke men under det finns en ocean som kan ha liv av någon form i sig. Men svaret på frågan får vi vänta på eftersom sonden skjuts upp 2025.

Hemma fixade jag och Anneli lunch som vi åt framför ettavsnitt ”Seinfeld” medan Markus gav sig av till banan för att jobba. Kvällens mat blev en entrecôte på La Barca. Kul att återse mina vänner där så här efter semestern.

Det har varit en hel del annat också, mest att jag ringt och pratat med folk i telefon och så har jag arbetat med en del skyddsombudsfrågor på jobbet. Och så inledde jag dagen med att hjälpa SVT med lite bakgrundsmaterial till ett program som kommer om rymdskrot.

Framåt 02 hade jag plockat ned tvätt och pratat med Anneli som var vaken. Och hon hade tagit sig ned i källaren och strukit några av mina skjortor! Det var en verkligt fin present!

 422 total views,  1 views today