Dagsarkiv: 07 september 2019

Möte med Sidney Tre


Snart är det dags att storma Area 51, den 20 september närmare bestämt. Hur det nu blir med stormningen. I vilket fall kommer den svenske frilansreportern Sidney Tre att ta sig dit för att bevaka det som händer och samla material till en planerad radiodokumentär.

Efter att ha haft kontakt med varandra under en tid bestämde vi oss för att träffas över en middag tio dagar innan han tar flyget till Las Vegas. Vi sågs på Mumbai Garden inte långt från DN eftersom jag gick mitt vanliga skift i kväll och inte hade så lång tid på mig.

Sidney har lovat att hålla kontakten med mig när han väl kommer dit och att komma till UFO-Sverige för att berätta det han får se och höra under resan lite längre fram. Ni kan se honom på bilden här ovan.

Det blev mera ufo när jag satte mig vid datorn igen. Den här gången om en ny Gallupundersökning och om en politiker som vill ha svar från US Navy.

Det finns en del intressanta siffror i undersökningen som bland annat visar att ju mer en person tjänar desto mindre är sannolikheten att han eller hon ska säga att man sett ett ufo. Det finns också en tydlig skillnad när det gäller utbildning och om man tror att vissa ufofenomen är utomjordiska rymdskepp. Här svarar 37 procent av de som inte gått ut college att man gör det medan 27 procent som gått ut college säger att man tror det.

16 procent av de tillfrågade säger också att man tror sig ha sett ett ufo. Undersökningen kan ni läsa här.

Ännu en ufonyhet som kom via UFO-Sveriges ordförande Anders Berglund i dag var att en person som för några år sedan gjort en intressant ufoobservation och som dessutom tagit en bild på det han såg nu erkänt att bilden var fejk. Inte själva observationen, den vidhåller han fortfarande, men fotot det hade han fixat efteråt då han ville bli trodd.

Nu hade han kommit på bättre tankar och när Anders ringde honom för att diskutera en undersökning som UFO-Sverige låtit göra av bilden (och som inte kunde visa varken det ena eller det andra) så valde han att berätta hur det egentligen gick till.

Så när jag kom till jobbet, lite tidigare än vanligt, satte jag mig i entrén och ringde mannen som jag intervjuat flera gånger tidigare och fick då samma historia. Exakt vad han hade fotograferat mindes han inte men trodde att det var en lampa på instrumentpanelen till hans Volvo.

Jag kommer att återkomma till den här händelsen i nästa nummer av UFO-Aktuellt.

På tal om UFO-Aktuellt ägnade jag ett par timmar under förmiddagen åt att jobba med nummer 3. Här inväntar jag fortfarande många artiklar från andra skribenter men också ett par från mig själv! Får fortsätta i morgon.

På vägen hem, med en av de taxichaufförer jag ofta åker med, började det blinka blått i backspegeln när vi var på väg över Tranebergsbron. Lite fort gick det kanske men ärligt talat inget särskilt uppseendeväckande och så var det ju mitt i natten. Inte en bil i sikte. Men polispiketen som snart lade sig till vänster om oss och körde demonstrativt långsamt så att vi inte kunde köra om ville visa sin makt.

Till slut slog han på blåljuset men fortfarande utan att stanna och lite villrådiga visste ingen av oss vad han egentligen ville. Så istället för att krångla mer med honom körde min chaufför ned till höger precis där bron tog slut bara för att passera ytterligare en polisbil och efter en kort stund en till. Men ingen hängde på oss och så kunde vi fortsätta en liten omväg och ta mig hem utan problem.

Under dagen fick vi in ytterligare en slant på insamlingen för transporten från USA och nu är det 15.986 kronor på det kontot plus ytterligare 5.200 som har kommit in andra vägar. Inte illa.

 398 total views