Dagsarkiv: 16 september 2019

Morgonpasset och nattjobb


Tidig morgon eftersom jag skulle prata Area 51 och nya boken i Morgonpasset i P3 med det här gänget! Marcus Berggren, Linnéa Wikblad och Victor Linnér. Så efter uppstigning 06.30 så blev det taxi till Radiohuset där jag satte mig och väntade på att bli hämtad till studion.

Medan jag satt där kom min tidigare DN.se-kamrat Erik Nilson kom vandrande förbi på väg till sitt nya jobb på Ekot där han är webbredaktör. Kul att ses en stund! Erik har ett elva månader långt vikariat och trivdes fint, sa han.

Sedan kom Vilma Forsberg och hämtade och väl inne i studion blev det full fart och massor av prat om min nya bok och om stormningen av Area 51 med Morgonpasset-gänget. Det växer sannerligen ingen mossa där och det är alltid kul att få gaffla med dem en stund. När det gäller Morgonpasset, liksom PP3, är det bara att ta allt på uppstuds.

När den stunden var slut var klockan 09 och jag tog taxi tillbaka hem. På vägen messade Stefan från Mariestad att jag blivit utnämnd till ”stilikon” i eftersnacket! Oväntat minst sagt. Mycket har jag blivit kallad men inte just det. Och det kändes lite udda at de fortsatta prata om mig i nästan fem minuter trots att jag lämnat studion.

Lyssna här!

När jag inte har suttit i radio så har jag jobbat vidare med UFO-Aktuellt och hunnit ytterligare några sidor där. Bland annat två artiklar av Peo Wärring om sommarens Mufonkongress som vi ju båda var på. Dessutom hann jag börja på att redigera en text från Johan Gustavsson om teveserien ”Blue Book”.

Lunchen blev en uppvärmd matlåda och ett par nystekta sidfläskbitar.

Under dagen väckte jag liv i mitt sedan våren 2018 avsomnade Twitterkonto för att skicka ut reklam om min nya bok, ett inlägg på svenska och ett på engelska. Kanske dags att börja twittra på riktigt igen?

Har också börjat få in glada och uppmuntrande mess och mejl från läsare av min bok som nu har fått den i brevlådan. För en författare är det ett skönt kvitto på att någon faktiskt läser det man har slitit ihop.

Fick också tre frågor om intervjuer under dagen. Aftonbladet teve vll intervjua mig klockan 07.00 nu på fredag och SVT:s Morgonstudion vill göra samma sak, samma dag klockan 08.08. I båda fallen om stormningen av Area 51 som ska äga rum den dagen. Och, hoppas jag, lite om min nya bok.

Den sista frågan kom från lokaltidningen Järfälla Direkt som skickar iväg en reporter och en fotograf till mig nästa måndag. Det ska bli något längre reportage om jag fattade saken rätt.

På jobbet var Pontus tillbaka igen efter en längre utflykt till dagskiftet. Kul att han är tillbaka.

När jag gick till Lilla Asien för att äta Hoisinanka föll ett lätt regn och vinden var allt annat än snäll. Något paraply hade jag inte men tog mig fram hyfsat torr trots allt. Pratade med Anneli på vägen och hon är lätt hoppfull när det gäller sin fot även om framstegen inte är stora.

Framåt 01 var det slut för i dag. Då hade jag också hunnit tjafsa lite med en kille som tror att terrordådet på Drottninggatan var ett påhitt av myndigheterna och att ingen dog där. Man tar sig för pannan.

När jag kom hem tog jag en macka och en kall Pucko och sedan jobbade jag med UFO-Aktuellt till 03.00. Då hade jag fått in C Göran Norléns Press-Spegeln på sina sidor.

Kul att möta Erik i Radiohuset.

 724 total views