Dagsarkiv: 18 september 2019

Klar med UFO-Aktuellt


I dag blev jag klar med UFO-Aktuellt, i alla fall från min horisont. För nu väntar Stefans korrekturgenomgång som jag kommer att få i morgon. I vilket fall så ligger vi bra till med tidningen så att den kan gå till tryckeriet innan jag och Håkan åker bort. Ni kan se några av korrektursidorna på bilden här ovan.

Vaknade tidigt så jag hann prata med Skatteverket som hade sökt mig i går. Och det blev ett mycket positivt, och lite förvirrande, samtal. Samtalet hade sin grund i att jag fick tillbaka min deklaration utan ett enda avdrag medtaget och med en restskatt som var tre gånger så hög som den som beräknats av Skatteverket på min inkomst (utan avdrag) för mina utgifter.

I vanliga fall får jag alltid uppgift om att jag ska betala restskatt men den summan brukar försvinna när mina avdrag gått igenom. Förra året råkade jag ut för en granskare som vägrade godkänna ett enda av mina avdrag. Hon ansåg inte att jag behövde läsa, resa eller pratat med folk för att skriva mina böcker. Efter månader av samtal, brev, mejl och prat med hennes chef fick jag igenom hälften av det jag skulle ha.

Men då tvingade granskaren och hennes chef mig att använda en annan blankett för de inkomster som kom från min ”hobbyverksamhet” (som böcker och föredrag kallas). Jag ville inte men så skulle det vara. Och så borde jaga alltid ha gjort, fick jag veta.

I dag berättade mannen från Skatteverket att allt detta hade varit helt fel och när jag nu gjort precis som Skatteverket sa förra året också i år hade jag blivit dubbelbeskattad och inget av mina avdrag hade tagits med. ”Vi har gjort fel”, sa den trevlige mannen som var hjälpsamheten själv.

Så allt bråk, alla timmars arbete och alla telefonsamtal förra året slutade med att jag fick rådet (en order snarare) att deklarera på ett helt felaktigt sätt. Och det jag gjort i år var alltså lika fel, på grund av Skatteverkets råd 2018.

Badmintonmatchen efter samtalet gick inte lika bra. Spelade helt under isen i två av de tre seten så nu står det 13–13 efter 4–15, 15–13 och 7–15. Fick egentligen inget att fungera men, som jag alltid säger, det var skönt att springa en stund.

Efter matchen köpte jag en kebabrulle till lunch och åt framför teven. Kvällens mat med Björn genomfördes på Lilla Asien och det blev en bra sittning. Och i dag blåste det betydligt mindre när jag gav mig ut.

En jämn ström av mindre nyheter under jobbkvällen med en topp ganska tidigt då jag fick lajva och sedan snabbskriva en artikel om haverikommissionens rapport om den tragiska flygolyckan i Umeå i somras. Fick tag på haveriutredaren själv på telefon och vi bestämde oss för att lägga det lilla bråk vi hade haft då han gav mig en uppgift, som jag publicerade, och han sedan förnekade, tidigare i sommar.

Fick in en film via en vän på Facebook som undrade om jag ville se det enda ufo som han hade sett i sitt liv. Och det ville jag ju. Men filmen som var tagen i Kungsör den 26 juli 2014 visade bara en liten ljusprick på en klarblå himmel. Inte så dramatiskt. Men efter en koll med Starry Night kunde jag pricka in punkten som Venus! Ja, Venus syns även på dagtid om man tittar noga och vet var man ska titta. Jag har själv sett planeten i fullt dagsljus vid ett tillfälle.

Nu stämde positionen på himlen exakt med Venus så jag känner mig säker på att det verkligen var det mannen filmat.

Satt kvar en stund och pratade med Frida S om hur hon haft det i sommar innan jag tog en taxi, med en av mina vanliga chaufförer, och kom hem vid 01.40. Startade en tvättmaskin, sorterade papper på skrivbordet och digitala filer i datorn plus tog en macka innan det var dags att sova vid 02.45.

Undertecknad på Lilla Asien.

 591 total views,  1 views today