Dagsarkiv: 20 september 2019

Area 51 i fokus och många intervjuer


I dag är det den 20 september, alltså det datum då Facebookeventet som uppmanade till att storma Area 51 i Nevadaöknen skulle genomföras. Själv är jag inte där men väl Sidney Tre som ni kunde läsa om i en blogg för någon vecka sedan. Sidney har tagit sig till Rachel där han tältar för att försöka hänga på dem som lockats dit och kanske göra en radiodokumentär.

Sidney och jag har hållit kontakten via messenger och när jag gick up 05.45 i morse hade jag fått den första rapporten från honom. Och en bild på några av de poliser och andra som skickats till Rachel för att se till att ingen försöker ta sig in på det militära området.

Själv var jag på väg upp för att ta en taxi till Aftonbladets morgonstudio där jag och Andreas Utterström intervjuades av Robert Aschberg och Olivia Svensson om just Area 51. Jag kom dit i god tid, 06.45, så efter sminket satt jag och pratade med Andreas, som är expert på amerikansk politik innan vi fick våra myggor (mikrofoner) och slussades in i studion.

Då hade Sidney berättat för mig att det var kanske 200 personer i Rachel och de flesta var myndighetspersoner av olika slag och medier. Ett tjugotal youtubare pratade dock om att försöka ta sig in på området vid 01 eller 02.

Det blev väl tolv minuter eller så i studion och det var kul att träffa Aschberg igen, det var några år sedan. Jag var ju med i flera av hans teveprogram på 90-talet. Ni kan se inslaget 33.30 in i sändningen här.

När vi var klara delade jag och Andreas taxi till Sveriges Radio, där jag hoppade av, medan han fortsatte till SVT för att prata om USA:s nya ambassadör. Själv vinkade jag åt programledaren Henrik Olsson och hans sidekick Ola Gäverth som sett mig dyka upp. P4 sitter ju i ingångshallen med en glasruta så att det går att se både ut och in.

Då hade jag fått en del nya meddelanden från Sidney som skickade via voicemail eftersom det var enklare för honom. Då var han på väg till Sniper hill tillsammans med en grupp journalister. Men inget särskilt var på gång.

07.35 gick jag in i P4 Stockholms studio och träffade deras sociala medierredaktör som filmade en kort och en lång intervju med mig för Instagram och sedan avslöjade att hon var superintresserad av spökraketfenomenet. Vi hann prata om det en stund innan det var läge för mig att gå in i själva sändningsstudion med Henrik Olsson och Ola Gäverth. Bra intervju och dessutom hann vi prata kort om min nya bok på slutet.

Ola Gäverth, som intervjuat mig tidigare för ett nattprogram, avslöjade att det hade inträffat ett ufofall i Sundborn där han bodde på 70-talets slut då en skolkamrat till honom sett ett föremål och det hade blivit tre brännmärken på ett fält efteråt. Måste erkänna att jag inte mindes fallet men det ska ha stått om det i Falu-Kuriren på den tiden.

Framåt 08 blev det taxi tillbaka hem och omedelbart när jag gick genom dörren hörde P4 Malmöhus med Hanna Palm och Victor Pandurescu av sig och tre minuter senare var jag i direktsändning – om Area 51 så klart.

Det dröjde inte en timma innan nästa radiostation messade, nu var det P4 Västernorrland som egentligen bara undrade om jag visste om det fanns några lokala personer med vid stormningen, det gör det ju inte. Men jag sådde ett frö och efter en stund blev jag uppringd och 12.40 var det dags för ännu en direktsändning om Area 51. Nu blev jag intervjuad av Lars T. Johansson i ett program som egentligen handlade om folk som söker efter vissa föremål, ett slags efterlysningsprogram när det gäller grejor.

Strax innan jag kom i sändning hade en Maria Svahn (osäker på stavningen) hört av sig eftersom hon ville ha tag i en kristallkrona som kunde fånga upp strålningsenergin från rymden! Vi är inte släkt.

Nå, jag och Lars hade ett bra samtal som jag tror gav lyssnarna lite ny information som de tidigare inte kände till.

I en paus mellan radioinslagen var jag Gunnar uppe på vinden för att kolla om det var något problem med fläkten där eftersom Anneli klagat på ett missljud men vi kunde inget hitta, vilket var bra.

Klockan 16.20 skickade Sidney Tre en ny rapport. Då hade han genomlidit en mycket kall natt i sitt tält. När han tittade ut började det strömma in folk till Rachel. ”Det kommer mycket folk nu”, berättade han för mig. Lite senare berättade Sidney att en person hade gripits sedan han tagit sig in några meter förbi en bom.

Här är hans rapport:

Också DN uppmärksammar Area 51-stormningen i dag genom ett inlägg från mig i form av text och film. Ni kan läsa och titta här.

Fick utlåningsstatistiken för 2018 från de svenska biblioteken i dag. Och återigen visar det sig att min bok om destruktiva sekter är den som lockar mest med 1.789 lån det året. I andra änden av spektrumet fanns gamla ”Mötet i gläntan” som lånades ut 175 gånger och ”Domstensfallet” som lånades 37 gånger. Roligt att dessa tickar på! Totalt lånades böcker som jag har skrivit ut 5.680 gånger under 2018, alltså 15 lån per dag. Känns helt okej.

Blev förresten helt klar med UFO-Aktuellt i dag. Förde in det korrektur som Stefan har fixat och gjorde sedan en pdf som jag mejlade över till Håkan E. Nu är det bara att vänta på den norska delen och sedan går tidningen till tryck.

Framåt kvällen åkte jag och Anneli in till Centralstationen och hämtade Markus som kom hem efter en vecka med sin klass i Karlskrona. Han var riktigt nöjd med resan som hade innehållit en hel massa planering inför hur man ska träna personer så att de blir bättre på att spela golf.

Hemma plockade vi fram ”Tårtgeneralen” och tittade på den men jag höll också ett halvt öga på Area 51 och kontakten med Sidney så när filmen var slut uppdaterade jag min artikel på DN.se. Jobbar visserligen inte i dag men kände ändå ett visst ansvar för detta.

Pratade med Raili som berättade att jag var intervjuad i Mariestads-Tidningen i dag. Om nya boken. Artikeln, som finns här, ligger bakom en betalvägg.

Strax före midnatt kom jag äntligen i säng.

På plats i P4 Stockholms studio.

Här är en karta över en del av Nellis test and training range där Area 51 är markerat. Kartan är gjord av UFO-Sveriges Tobias Lindgren och grundar sig på uppgifter från Annie Jacobsens bok om Area 51 och på kartor som delas ut i Rachel. Bilderna är mina.

Niklas är med i senaste numret av tidningen Journalisten. Visserligen felstavad men ändå.

 584 total views,  1 views today