Dagsarkiv: 23 september 2019

Järfälla Direkt på besök


Klockan 14 i dag kom reportern Elinor Karlin och fotografen Ylva Bergman på besök för att intervjua mig för lokaltidningen Järfälla Direkt. Ni kan se oss i soffan här ovan. Det blev en trevlig och bra intervju som pågick i lite drygt en timma och det är roligt att lokaltidningen tycker att det är värt att skriva om mig. Vi pratade om nya boken och om AFU givetvis, men också om UFO-Sveriges arbete.

Innan Elinor och Ylva dök upp började jag skriva på en artikel för Historiska brott & mysterier och den gjorde jag helt klar senare på kvällen. Deadline var inte förrän den 18 oktober men jag ville inte ha onödigt mycket hängande efter mig mellan det att jag kommit hem från England och att kursen ska förberedas.

Och så tog jag, Gunnar och Markus tag i att forsla bort det vi klippte bort från häcken härom dagen. Gunnar ställde upp med bil och kärra och vi lyfte på det hela. Så nu är det riktigt fint längs cykelvägen förutom att våra trätrallar som håller inne jorden på vår sida av tomten har hunnit ruttna betänkligt och måste bytas ut mot något mer beständigt.

Har också fått ett par positiva besked som gäller min och Håkans Englandsresa under dagen så nu börjar schemat se riktigt bra ut. Fick också ett klart besked från en son till en gammal ufolog att allt pappans material kommer att hamna på AFU den dag som denne går bort.

Pratade förresten med Marie på Solskiftesskolan som hade beställt ett föredrag av mig lite senare i höst och hon berättade om en underlig typ som hade ringt till både henne, en kollega och rektorn för att prata om mig och, ja, gud vet vad. Hon och de övriga hade inte fattat vad karln var ute efter.

Det var inte svårt att förstå att det var Thomas på den påhittade Historielärarnas förening som åter hade följt mig i spåren. Det är bara att inse att killen är en stalker som verkar ha en hel del problem med sig själv. Lite dystert förstås men mest synd om honom själv.

Har börjat läsa en ny bok för Bibliotekstjänst också. Del 2 i Mattias Lönnqvists ”Oldenasagan” som jag tyckte väldigt bra om när jag slukade den första delen. Det ska bli riktigt kul att läsa den men trist nog har jag bara fått den som pdf hittills. Då är jag tvungen att sitta vid datorn och läsa. Men det går nju också och jag hann till sidan 104 innan klockan blev för mycket.

Eftersom Anneli fortfarande inte kan köra bil med sin sargad fot så åkte jag och veckohandlade. Och tog en tur till Systembolaget för att köpa en ny låda Lagunitas, den tidigare gick åt i samband med vår surströmmingsfest. Men jag plockade också upp en ny öl som jag inte sett förut – Neumarkter Lammsbräu Dunkel. Alltid kul att testa och så gillar jag tyska öl. Den visade sig vara en trevlig bekantskap även om det inte var särskilt ”dunkel”.

Strax efter midnatt började jag tänka på att gå och lägga mig.

Förmiddagen gick delvis åt till att köra bort häcken. Gunnar stod för körningen och Markus hjälpte till.

 475 total views,  1 views today