Dagsarkiv: 26 september 2019

Fästingkoll, badminton och artiklar


Kom upp i hyfsad tid och ringde vårdcentralen för att få komma dit och kolla ett fästingbett jag fick när jag klippte häcken den 21:a. Men innan dess var det badminton med Stefan som bjöd upp till en hyfsad match där jag vann första set med 16–14, föll tungt i andra med 6–15 och lika tungt, men på ett annat sätt, i sista med 14–16.

Jag förklarar förlusten med att jag klev ihjäl en spindel som kom rusande över planen efter halva matchen.

Slog en signal till Lionel Beer och bestämde att ses i London nästnästa lördag. Lionel var ju här i somras och nu tar vi med några lådor böcker som han ville ha och som han donerat en summa till AFU för.

Fick ett bra samtal från Skatteverket också där vi nu har kommit till ett slut när det gäller min deklaration för 2018. Nu är jag inte längre skyldig Skatteverket något utan kommer istället att få tillbaka en del. Dessutom fick jag lära mig en del om hur några av mina avdrag ska redovisas.

Jag är uppriktigt tacksam för att det fanns någon på Skatteverket som tog mina klagomål på allvar och dessutom förstod en sak: den som har inkomster har också utgifter. Något som de som granskade mig förra året inte insåg. Då fick jag till en början inte ett enda avdrag godkänt.

Fästingskollen genomfördes 14.15 efter det att jag och Markus ätit var sin kebabrulle framför ”Simpson’s”. Var inne hos läkaren i fem minuter och konstaterade att det var en fästing men att det var för tidigt att säga om det skulle utvecklas till borrelia. Eftersom jag ska resa och vara borta i några veckor fick jag ett recept på Kåvepenin (det blev Tikacillin) som jag kunde ta ut om det skulle behövas. Vilket kändes tryggt. Det var också hela meningen med att jag ville få märket undersökt.

När jag kom till jobbet, lite sent på grund av vårdcentralsbesöket, hade jag tänkt att prata med min skyddsombudskollega Thomas men på vägen dit blev jag stående för att prata med Elin, vår duktiga grafiker, och där blev jag infångad av en lajvchef som undrade om jag kunde lajva en ”presskonferens”. Då var det tre minuter innan den skulle börja.

Nu visade det sig att det var utfrågningen av USA:s högsta underrättelsechef Joseph Maguire i representanthuset underrättelseutskott – som varade i mer än tre timmar plus en timme efterskörd. Så där satt jag med lurar på mig och skev så snabbt jag kunde i fyra timmar.

Belöningen kom när jag kunde hänga med fem andra pappersredigerare till Rosa drömmar för att äta framåt 19. Jag ringde och bokade ärtsoppa och pannkakor från lunchen och fick en jätteportion.

Sedan rullade kvällen på och vid 01 var den slut. I morgon är jag ledig och på lördag åker jag och Anneli till Bokmässan.

När jag kom hem låg två tidningar och väntade på mig. Dels NollElva som är en gratistidning från Norrköping och dels min gamla tidning Mariestads-Tidningen som båda hade intervjuat mig om min nya bok. Ni kan se dem här ovan. Stora och bra artiklar båda två.

Eftersom jag hade lite pappersjobb att ta hand om kom jag inte i säng förrän 03.

 335 total views