Dagsarkiv: 04 oktober 2019

Från Carlisle via Dave och Steve till Bob i London


I dag tog vi oss tillbaka ner till London med start på hotellet i Carlisle där uppsting ägde rum 06.30 för att passa den fina engelska frukosten med skinka, ägg, äggröra, vita bönor, korv, bacon och allt man kan önska sig.

Sedan körde jag genom regn och dimma (riktig ordentlig dimma ett tag) mot Sheffield där vi hade bestämt träff med Dave Clarke och Carolyn (bilden ovan). Vi kom faktiskt lite före utsatt tid så jag snyltade på deras wifi genom fönstret och fixade lite som krävde bättre kraft.

Kul att ses en stund även om det bara blev 50 minuter. Vi överlämnade två fulla kassar med UFOIN:s alla rapporter som Leif på AFU skannat åt Dave plus ett par ufoböcker som han saknade. Sedan kom vi överens om att jag ska skicka en hårddisk som han kan lägga över de band som han har digitaliserat på. Intervjuer mest men också en del föredrag.

Klockan 12 sa vi hej eftersom Dave och Carolyn skulle ta bilen till Daves mamma som fyller 90 medan vi fortsatte söder ut med ett stopp på en McD vid Markham Moor-rondellen i Retford längs vägen. En Big Mac, inget annat, för $£3,40 fick bli vår lunch innan vi närmade oss Cambridge som var en enda stor vägarbetsplats. Vi tog oss i alla fall igenom allt till Oakington och Steve Gamble och även dit var vi lite för tidiga.

Men solen sken och till slut var det faktiskt 18 grader – riktigt skönt att vänta i. När Steve dök upp gav jag honom AFU-boken, vilket även Dave fick, och sedan pratade vi en stund i hans och fruns storarum. Steve berättade lite minnen då han, Bertil Kuhlemann, Bjarne Håkansson, Alle Hynek, Peter Hill och några till arbetat med att ta fram en internationell ufoorganisation. Som aldrig lyckades slå igenom.

I den stora låda som Steve gav oss fanns det en del originalmaterial från det mötet och några Buforarapporter och en massa annat. Lådan var tung och med gemensamma krafter tog vi den ut till bilen.

Sedan fortsatte vi mot London och Bob Rickard och för första gången på länge var det inga köer förrän vi kom fram till Ilford. Där körde det ihop sig. Vi stannade och tankade innan vi tog oss till Bob som beställde mat från Speedy Noodles. En fin tradition.

Jag och Håkan byggde några lådor som vi packade med det vi fått med oss och tog ned i den stinkande källaren. Inte bättre än förra året. AFU har cirka 80 lådor som står där och väntar på att transporteras till Sverige men det kommer att dröja ytterligare något år.

I dag publicerade SVT flera artiklar om Sebstian Krantz stölder av material till sina poddar. I en av dem intervjuas jag om detta. Det är ingen tvekan om att han nu förstår att det han gjort varit fel men det verkar knappast som att han fattar att det också är brottsligt.

Nå, vi får väl se vad allt det där tar vägen. Här har vi suttit i köket och pratat med Bob om AFU och om hans eget bokprojekt om levitation. Spännande ämne det också. Vid 23 blev det att gå upp till vårt rum där Håkan redan låg och snarkade. Själv hade jag en stunds arbete kvar med att svara på mejl från en amerikanska tevekanal och svara på en del Facebookinlägg.

Jag och David framför hans bokhylla med äldre ufolitteratur.

Vädret i början av dagen.

Steve Gamble hade hittat ytterligare en låda till AFU.

Spännande godis på en bensinmack vid Scotch Corner.

På kvällen beställde vi mat från Speedy Noodles.

 331 total views