Dagsarkiv: 05 oktober 2019

Genom London till John och Lionel


Sovmorgon till 07.30 och därefter var sin rostmacka med cheddarost till frukost. Det är vad som finns i Bobs kylskåp så frukosten blir lite enkel. Men det var inget problem eftersom målet var att äta tidig lunch med Magonias John Rimmer som bor i sydvästra London.

Vi rullade dit på lite drygt en timma i inte alltför våldsam trafik och i sol och fint väder. Jag tog den väl inkörda North Circular, alltså A406, som tog oss förbi Wembley, Ikea och Brents Cross där jag och Håkan bodde på Holiday Inn en gång i tiden.

När vi kom nära John Rimmers hus ökade trafiken eftersom en bro i närheten hade stängts av och alla bilar och bussar fick ta en annan väg. Men vi lyckades hitta en parkeringsplats inkilad mellan andra bilar på en trång sidogata. Så är det alltid när vi ska besöka John Rimmer som driver sajten Magonia.

Hemma hos John satt vi i vardagsrummet och pratade drygt en timma för att utbyta vad som hänt sedan förra gången vi sågs och John hade också packat en kasse med böcker åt AFU. Eftersom han driver Magonia som mycket bygger på recensioner får han en hel del recensionsböcker. En del av dessa hamnar hos AFU och är alltid i väldigt bra skick.

Magoniagänget träffas den första söndagen varje månad på en pub i närheten och i morgon kommer John att ta med min bok och berätta om den och AFU för de andra tio. Förhoppningsvis kan jag vara med på ett av dessa möten nästa år, det vore värdefullt att träffa gruppen och få berätta själv om AFU:s verksamhet.

Framåt 11.30 gick vi iväg till puben The White Heart för att äta lunch där vi bjöd på maten och John på ölen (cola för mig). De tog båda en Young’s London Special som jag fick sippa på ur Håkans glas. Mycket trevlig.

Sedan kunde vi inte undvika att äta Fish’n Chips som var av högsta kvalitet. Ni kan se oss tre på bilden här ovan. Det är alltid givande att träffa John och han har alltid några trevliga öl att skicka med oss. Så även denna gång berättade han när vi var på väg från puben. Men! tro det eller ej, vi glömde plocka upp dem när vi hämtade våra saker hemma hos honom innan vi skulle vidare. Illa, illa.

Sedan bar det iväg 15 kilometer längre söder ut till Lionel Beer. Och honom var det ju inte lika längesedan jag träffade eftersom han var på semester i Stockholm i augusti. Nu hade Lionel plockat ihop flera lådor med böcker som han skänkte till AFU för att vi ska kunna sälja. Det var tio exemplar var av titlar skrivna av Jenny Randles, john Spencer, Nick Redfern och andra.

Jag passade också på att göra en intervju med Lionel om hans tidiga år med Bufora innan vi botaniserade runt lite i det rum där han har sina ufopapper, tidskrifter och böcker. Där fick vi en låda med material om cirkelfenomenet med en del originalmaterial från den tid då Lionel var aktiv inom CCCS.

Jag fick också låna en mapp med bilder som vi tidigare inte hade skannat men dem ska jag alltså ta med tillbaka igen. Efter några timmar hoppade vi in i Lionels bil och körde till Ims’s Thai Kitchen på 22 High Street i Hampton Hill där han bjöd oss på mat. Jag tog en Ped Ma Kham som bestod av stekt anka med tamarindsås och en del rönt plus ris. Som vanligt ingen öl.

När mörkret fallit åkte vi tillbaka till Lionel, packade bilen och sa på återseende. Framför oss låg 90 minuters körning upp genom Londons ytterkanter. Allt gick bra och vi var fram hos Bob vid 21, bar in lådorna och vidare ned i källaren. Egentligen hade jag tänkt att packa om allt i rätta lådor men Bob sa att vi kunde störa Sam som redan lagt sig (jobbar tidigt) så vi tar det en annan dag.

Håkan och jag satte oss i köket där jag skrev blogg, svarade på mejl och tittade igenom Facebook. Dessutom delade vi på en öl från Burma, som hette Myanmar, som faktiskt var tillverkad där och importerad hit. Den var ljus och rätt harmlös.

Efter att Håkan hade petat i sig några cigarretter i Bobs trädgård (han håller ju på att sluta igen) och jag kände mig klar gick vi upp och tog det lite lugnt på rummet. Det blev rätt lite körning i dag, bara 110 kilometer och inte utanför M25 så jag kände mig pigg. Totalt har vi kört 2.859 kilometer så här långt.

En bra dag även denna.

Här bor vi när vi är hos Bob Rickard. Håkan tidigt i morse.

Jag och John Rimmer hemma hos John och Judith.

Vi tog en titt på grannkyrkan till Rimmers hus. Här ligger John Dee begravd.

Ungefär där personen på bilden befinner sig ligger John Dee.

Om John Deer ligger i kyrkan så är det John Beer ni ser på bilden här.

Jag och Lionel.

Min anka med Lionel i bakgrunden.

Spacelink som jag fick av Lionel.

Och så fick vi låna bilder från olika nyhetsbyråers utskick att skanna.

 384 total views