Dagsarkiv: 09 oktober 2019

Hem till Sverige


Uppstigning 06.30 för att hinna äta frukost och duscha på hotellet i Buchholz innan vi körde mot färjan. Frukosten var riktigt bra, gjorde för att litet antal gäster och därför med fräscha bacon och äggröra. Jag hade gärna suttit där lite längre. men efter utcheckningen kom vi iväg en kvart före utsatt tid vilket gjorde att vi hann med en färja som gick 09.20 från Puttgarden istället för den 10.15 som jag hade bokat oss på.

Jag vågar aldrig boka för tidiga avgångar med tanke på att trafiken förbi Hamburg är så oförutsägbar. Men trots vägarbeten flöt allt fint och den extra kvarten gjorde att vi vann en hel timma och i slutändan ännu mer.

Ombord på färjan mot Danmark plockade vi fram lite av de godsaker vi köpte på Familia i Buchholz i går så det fick bli en andra frukost. Jag passade också på att köpa en flaska vin till Anneli innan den 45 minuter korta färden var över. Märkligt nog hinner man med en hel del på den tiden.

När vi fortsatte genom Danmark och över Öresundsbron hade solen börjat komma fram och då vi stannade för lunch på Burger King vid Centrum Syd var det riktigt fint väder. Också bilen fick sitt. Att stanna här tillhör traditionen på de här resorna och lika traditionsenligt funkade det inte att koppla upp sig mot restaurangens wifi. En gåta.

Längs vägen kom jag att tänka på att det kunde vara bra att kolla hur det går med vår transport från Oregon, den med Wendelle Stevens material. Efter ett lätt krångligt samarbete mellan mig och Håkan där jag körde bilen och Håkan försökte göra det jag sa till honom lyckades vi plocka fram det så kallade BOL-numret (viktigt hade jag förstått) på vår leverans på ett dokument i min mejl och även numret till Stockholms hamn som jag ringde.

Där fick jag veta att BOL-numret inte var vad de behövde för att kunna hjälpa mig utan ett containernummer. Så det var bara att lägga på och låta Håkan spana vidare i dokumentet. Och se där, där fanns det! Så jag ringde tillbaka och efter en del väntan visade det sig att Oregontransporten inte skulle nå Stockholm på fredag som först sagts utan möjligen i början av nästa vecka. Det var ju ett problem eftersom jag bokat en lastbil till på fredag för att kunna hämta den och köra den till AFU.

Så snabbt som ögat ringde jag till Circle K och undrade om jag kunde avbeställa bilen trots att det var lite tätt inpå. Och det gick utan problem. Det tackar vi för, annars hade det blivit en dyr affär.

Vi susade vidare genom Småland och upp till Jönköping där vi möttes av en fin regnbåge och några skvättar tillhörande regn. Och egentligen hade jag nog tänkt att köra på ända till AFU men eftersom min hosta var lite trist ringde vi till Mats och Victoria som höll på att plocka nya numret av Rapport-Nytt hemma hos Victoria och Richard i Stora Krokek och kollade om det där fanns någon hostmedicin. Och det gjorde det. Närmare bestämt fyra sorter! Stort tack för hjälpen, Victoria!

Nu hade vi rätt bråttom så besöket blev kort. Men vi hann i alla fall titta i det numret av Rapport-Nytt som Mats Nilsson och Victoria höll på att plocka i kuvert. Ni kan se en bild här nedan. Nu hade vi lite väl bråttom eftersom min telefon ringde när vi började närma oss Ödeshög – jag hade glömt min tygkasse i hallen när vi åkte! Jag hann precis svänga av vid Ödeshögsavfarten och vända vilket var bra eftersom vi annars hade fått fortsätta rätt långt. Nu blev det bara att åka tillbaka en mil och hämta kassen innan vi fortsatte till AFU i Norrköping.

Dit kom vi 17.15 och på plats vid en dator satt Tobias Lindgren och jobbade med att förbereda den kommande fältunderskarkursen. Tillsammans bar vi in våra lådor som vi haft med oss från England och sedan gick jag igenom alla för att se till att allt var märkt på ett bra och tydligt sätt. Plus att jag plockade med några högar med dokument hem för att göra ordning på dem innan de hamnar på arkivet.

Tobias passade också på att göra en Instagramintervju med mig innan vi kände oss klara att tanka och dra vidare till Stockholm. Längs vägen pratade jag med Anneli som är på kickoff med jobbet ute i skärgården. Hon verkade ha det riktigt bra, så bra att vi till och med glömde prata om hennes hälsena. Slog också en signal till Carl-Anton som kunde berätta att det börjat komma in många beställningar på böcker till Parthenon efter det nya utskicket av förlagets boklista.

När vi äntligen kom hem var klockan bara 20.05 och inte 21.45 som jag hade räknat med enligt planen. Vi hade kunnat förvalta vårt försprång hela dagen och till och med skapat lite extra tid trots en del stopp. Och eftersom vi var så tidiga så valde Håkan att ta bilen och köra hem redan i kväll istället för att sova över. Jag gav mig på att packa upp, vilket tog ett par timmar, och att äta spaghetti som jag hade hoppats äta med Markus men han var upptagen vid datorn.

Pratade också en stund med Anders Liljegren som opererat sitt öga, där linsen lossnat, i dag. En 90 minuters mindre trevlig operation medan han var fullt vaken förstod jag. Själv har jag starropererat båda mina ögon så jag vet att det inte är kul att ligga där stirrande i tomma intet medan någon skär i ditt öga. Och då ska man veta att starroperationer är över på kanske 20 minuter. Det Anders gick igenom var oändligt mycket längre.

Nu verkar det som att allt gick bra och det är ändå det som är huvudsaken.

Efter att ha startat en tvättmaskin och sorterat en bunt papper samt svarat på mejl kom jag faktiskt i säng efter midnatt. Då kunde jag summera en resa i bil som blev 5.074 kilometer på nio dagar. 1.037 av dem i dag.

Håkan tar en andra frukost på båten till Rødby.

Och så tog vi bron hemåt.

Klassiskt stopp på Burger King norr om Malmö.

En vacker regnbågen strax söder om Jönköping.

Mats och Victoria visar upp nya Rapport-Nytt.

Tobias satt och jobbade när vi kom till AFU.

 496 total views