Dagsarkiv: 12 oktober 2019

Jobb med kursen och observation från Roslagen


Har ägnat mesta tiden av dagen till sitta med Tobias Lindgren i örat och jobba med vår övning till nästa helgs kurs för fältundersökare. Vi blir 60 personer som samlas på Gryts varv där det blir ett fullspäckat program som jag nu håller på att finslipa. Riktigt klart blir det inte förrän i morgon.

Men i dag har jag och Tobias gjort klart hur den övning som vi brukar kalla för ”rollspelet” ska se ut. Alltid en del pyssel även om vi har slagit in på en annan väg för hur övningen ska genomföras sedan något år. Enklare för oss, och kanske också för deltagarna!

Nu satt jag inte enbart vid datorn utan for också omkring till mina närmaste butiker och kiosker sedan jag fått ett tips om att Aftonbladet haft ett löp i går med rubriken ”TITTA – ETT UFO-LAG” om Rögles framgångar. Ni kan se det här nedan. Hade jag fått tipset i går hade jag kunnat bärga ett löp till AFU men nu for jag runt till fem butiker och det var bara en av dem som hade kvar löpet – och det hade de rivit sönder. De flesta andra fick inga löpsedlar över huvud taget eftersom de inte hade någon plats att sätta upp dem på.

Jag köpte i alla fall gårdagens utgåva av Aftonbladet och läste artikeln som var en typisk Rögle-artikel. Det skirvs ju en sådan med ufokoppling där Gösta Carlssons historia berättas varje år. Synd bara att Bladets bild på Gösta Carlsson i själva verket visade Gösta Fasth som brukade guida i gläntan.

Framåt kvällen tog en man och hans son en film av ett återkommande fenomen och beskrev det han såg som så här i riktning SSO:

”Jag ser olika antal ljuspunkter. Det kan vara en först, sedan en till och en till och så vidare. Sedan kanske en försvinner, det kommer en ny osv, upp till totalt ca 6-7 st maximalt. Det ”fadas” in och ut långsamt, under ca 2-3 sek. De rör sig mycket mycket långsamt neråt, men det går bara att se i kikaren. De dyker upp slumpmässigt, ibland på samma och ibland inte på samma plats, men alla har hittills dykt upp på ungefär samma yta på himlen stor som ca en tumnagel (sedd på en armslängd). De lyser med ett tydligt orange ljus. Talade med en annan på UFO-Sverige för en liten stund sedan i telefon. Jag beskrev noggrant muntligen för honom.”

Här är det observatörerna såg filmat med en mobilkamera.


Och här med en systemkamera. Till vänster i bild syns en av fyrarna i leden blinka i grönt.


Vi har ännu inte kunnat identifiera ljusen men det ser misstänkt ut som fallskärmsbloss uppsända i samband med någon militär aktivitet i Östersjön. Jag kollade med svensk militär men de hade inget som kunde förklara det. Kan givetvis vara ett annat lands aktivitet. Men ännu är inget klarlagt.

När Markus gett sig av på fest på golfklubben åkte jag och hämtade sushi till mig och Anneli och därefter tittade vi på Malta-Sverige som blev en enkel match där Sverige vann med 4-0. Men inget riktigt spelmål… Ett på hörna, två på straff och ett självmål. Det är inte bra. Marcus Berg fick givetvis spela men uträttade inget i vanlig ordning. När Isak kom in sent om sider skapade han mer på tio minuter än Berg gjort på hela matchen.

I vilket fall imponerade Sverige inte. Mycket boll men lite som var vasst. Risk för ny stortorsk mot Spanien om inte något radikalt händer.

Aftonbladets löpsedel i fredags.

 1,109 total views,  1 views today