Dagsarkiv: 13 oktober 2019

Trädgården klar inför hösten


På förmiddagen jobbade jag och Anneli med att stänga trädgården för vintern vilket bland annat innebar lite nedklippning av växter och att vi bar in trädgårdsmöblerna och grillen plus en del annat i garaget. Jag gjorde lite extra plats där genom att köra ett varv till tippen. När jag skulle ta ned torkvindan gick skruven av och själva vindan var rätt rostanfrätt så den får vi nog ersätta med något nytt och bättre till nästa säsong.

Efter att ha lagat lunch läste jag ut ”Dödsviskaren”, Lovisa Wistrands avslutande del i en fantasytrilogi. Inte helt lätt att skriva om eftersom jag inte läst de första två delarna. Vet inte varför BTJ kastade in mig i detta så här eftersom man i princip alltid får läsa hela serier när det handlar om sådana. Men nu har jag i alla recenserat den och skickat in mitt lektörsomdöme till BTJ för vidare befordran till biblioteken.

Efter lunch gav sig Anneli iväg in till stan för att träffa Ylva så jag satte mig och jobbade vidare med fältundersökarkursen. Kom en bra bit på väg efter att ha ringt Tobias och gjort klart de sista detaljerna när det gäller vår del av rollspelsövningen. Men ännu återstår en del fixande med andra delar av kursen.

Efter kvällsmaten hängde jag tvätt och strök en stund innan jag satte mig och jobbade vidare med kursen. Eftersom jag håller i åtta olika moment så är det en del som måste kollas, göras om och göras nytt varje år. Att komma till en ny kursgård är också en utmaning efter flera år på Föllingen, som vi gillade. Men tyvärr kunde man inte ta emot så många som 60 där så vi var tvungna att flytta på oss.

Fick en förfrågan om att hålla föredrag för Jordstrålningscentrum plus ett annat i samband med en mässa i Solna som de är med på (den 26 oktober). Det gör jag ju gärna eftersom jag har varit där flera gånger tidigare och alltid haft en trevlig publik. Mässan blir en annan grej men i båda fallen kommer min nya bok om AFU att stå i centrum.

Vid 00.30 var det dags att stänga av datorn. Då hade jag fyllt mitt pensum för i dag. I morgon går jag på DN-skiftet igen.

Numera färdigläst och recenserad.

 313 total views